Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 113 (6823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şeful DSU, dr. Raed Arafat, personalităţi ale lumii medicale, la a VII-a ediţie a Zilelor Medicale ale Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 800 de medici din România, Republica Moldova şi Ucraina sunt aşteptaţi la Suceava, în perioada 24-26 mai a.c., la cea de-a VII-a ediţie a Zilelor Medicale ale Sucevei, organizată de filiala Suceava a Colegiului Medicilor, a Colegiului Medicilor Dentişti şi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România. Preşedintele CM Suceava, dr. Sorin Hîncu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că la conferinţă şi-au anunţat participarea aproximativ 600 de medici de diferite specialităţi medicale, 200 de medici stomatologi, asistenţi medicali şi invitaţi din Republica Moldova şi Ucraina. De asemenea, a confirmat participarea şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, iar şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a spus că va face tot posibilul să ajungă.

Dr. Sorin Hîncu a afirmat că tema aleasă pentru ediţia din acest an, “Managementul pacientului critic”, este de interes general, întrucât „pacientul critic există în orice specialitate, iar managementul acestuia se referă la marile urgenţe, traume, care necesită implicarea specialiştilor din medicina primară, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, ISU, UPU, ATI”.

Printre invitaţi se numără personalităţi ale lumii medicale, cadre didactice universitare, academicieni, şefi de clinici din ţară şi străinătate, care, prin conferinţe şi dezbateri, „vor creşte nivelul ştiinţific al manifestării de la Suceava”, după cum a precizat preşedintele CM Suceava.

 

Zilele Medicale ale Sucevei se desfăşoară sub culorile alb-roşu

Vor fi prezenţi la Suceava academicienii Nicolae Constantinescu, Virgil Răzeşu, Eugen Târcoveanu şi Mihai Radu Diaconescu, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae de la Catedra de Medicină Legală din cadrul UMF Iaşi, care este şi preşedintele de onoare al manifestării ştiinţifice, subsecretarul de stat dr. Tiberius Brădăţan, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Emanoil Ceauşu, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi, prof. univ. dr. Norina Forna, etc.

Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, dr. Irina Badrajan, a declarat că manifestarea este dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, scopul evenimentului fiind valorizarea acestei zone şi din punct de vedere ştiinţifico-medical.

Dr. Badrajan a spus că sloganul evenimentului este „Suntem uniţi cu toţi sub acelaşi jurământ”, iar culorile sub care se va desfăşura sunt alb şi roşu - albul halatului purtat de medici şi roşul codului pentru urgenţele majore.

La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Suceava, dr. Gabriel Gospodaru, a subliniat că secţiunea dedicată medicilor stomatologi are ca temă „Implantologia modernă şi tratamentul edentaţiei după implant” şi a fost aleasă la solicitarea medicilor dentişti.

El a menţionat că lucrările conferinţei se vor desfăşura în sala de şedinţe a Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, la eveniment urmând să participe aproximativ 200 de medici dentişti. Secţiunea dedicată celorlalţi medici va avea loc la Complexul Zamca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şeful DSU, dr. Raed Arafat, personalităţi ale lumii medicale, la a VII-a ediţie a Zilelor Medicale ale Sucevei.
 Vizualizări articol: 5012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şeful DSU, dr. Raed Arafat, personalităţi ale lumii medicale, la a VII-a ediţie a Zilelor Medicale ale Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei