Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 111 (6821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Ministrul Educaţiei condamnă gestul lui Orban, de a face plângere penală faţă de premierul Dăncilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a remis, ieri, un comunicat de presă, conform căruia condamnă demersul președintelui PNL, Ludovic Orban, de a depune plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. „Este un gest lipsit de responsabilitate și de un fundament real și care, din păcate, are drept singur scop să pună la îndoială legitimitatea deciziilor și munca unui Guvern ales pe principii democratice, de libertate deplină a cetăţeanului”, arată ministrul în comunicat.

În opinia sa, plângerea penală făcută de Ludovic Orban „nu face decât să amplifice starea de tensiune iniţiată prin declaraţiile publice ale președintelui României, încercând să pună acum o presiune nedreaptă pe doamna prim-ministru, precum și pe întregul Executiv, demers care afectează imaginea statului de drept din România, inclusiv la nivel european. Și acest tertip, cel folosit astăzi, ne arată capacitatea limitată a unor oameni politici din România, care ajung la măsuri disperate și gesturi extreme doar pentru a-și îndeplini ţelul de o viaţă, anume cel de a ajunge, prin orice mijloace, la putere”, se mai arată în comunicatul semnat de ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat pentru presa centrală faptul că liderul liberal a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă pentru comiterea a patru infracţiuni: uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat. Joi, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a dispus trimiterea plângerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă structurii de Parchet competente, respectiv DIICOT.  Liderul liberal cere cercetarea tuturor detaliilor legate de adoptarea memorandumului privind mutarea ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. Potrivit sesizării la Parchetul General, măsura a adus grave prejudicii României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educaţiei condamnă gestul lui Orban, de a face plângere penală faţă de premierul Dăncilă.
 Vizualizări articol: 1833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Ministrul Educaţiei condamnă gestul lui Orban, de a face plângere penală faţă de premierul Dăncilă2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei