Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 111 (6821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În ședința de Consiliu Local

Majorarea tarifelor biletelor și abonamentelor TPL va fi discutată la finele lunii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Călătoriile cu mijloacele de transport în comun din municipiul Suceava s-ar putea scumpi începând de la 1 iunie, un proiect de hotărâre în acest sens urmând să fie discutat în ședința de Consiliu Local din 31 mai.

Solicitarea de majorare a tarifelor vine din partea conducerii societății de transport public local, TPL SA, care a depus documentațiile necesare încă din luna aprilie, în ideea ca noile tarife să fie aplicate de la 1 mai.

Conform solicitărilor, noul preț al unui bilet de călătorie ar urma să fie de 2,5 lei, în loc de 2 lei, cât este în prezent, în vreme ce pentru un abonament valabil pe toate liniile, noul preț ar urma să fie de 75 de lei, în loc de 66 de lei.

Numai că proiectul de hotărâre nu a fost pus atunci în discuție, fiind amânat pentru o analiză mai bună a situației.

“Ei insistă să mărească prețul biletului de călătorie... Nu cred că este soluția cea mai corectă, ci să mărim numărul de călători, ceea ce nu este iar foarte simplu. Este decizia Adunării Generale a Acționarilor de la TPL, o vom supune dezbaterii Consiliului Local, dar personal nu văd să fie asta soluția. Înțeleg că sunt probleme acolo, că au peste 40.000 de ore de muncă neplătite. Lucrurile se vor rezolva la ei când vor veni autobuzele noi și vor avea economii mari la combustibil, care este principalul lor cost. Dacă dispare problema consumului de carburant, vor fi bani și pentru salarii și alte necesități pe care le au”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că liderii de sindicat de la TPL au venit recent la primărie, la discuții, cu un memoriu în care prezintă o serie de probleme reale cu care se confruntă – salarii mici, peste 40.000 de ore neplătite….

“Ideal e să creștem numărul de călători, dar până atunci au și ei nevoie de bani. Personal nu cred că prin majorarea prețului biletelor vor avea de câștigat. Există riscul ca transportatorii privați să meargă la aceleași tarife și oamenii să meargă cu cei care le oferă un serviciu mai ieftin. Nu știu de va fi sau nu votat acest proiect, dar ne facem datoria de a-l supune spre aprobare în deliberativul local”, a adăugat Ion Lungu.

Posibila majorare de tarife îi nemulțumește pe călători, care vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare, deși condițiile de transport sunt aceleași, sau chiar ceva mai dificile, ținând cont de uzura avansată a autobuzelor Irisbus Iveco, care au deja aproape un milion de km parcurși, de fiecare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorarea tarifelor biletelor și abonamentelor TPL va fi discutată la finele lunii.
 Vizualizări articol: 1448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majorarea tarifelor biletelor și abonamentelor TPL va fi discutată la finele lunii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei