Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 111 (6821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incorigibil

Violator eliberat condiționat, condamnat din nou, pentru furtul unei mașini și infracțiuni rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Stroiești, recidivist condamnat pentru viol și eliberat condiționat din penitenciar cu un rest important de pedeapsă, a fost condamnat din nou, de această dată pentru furtul unei mașini și infracțiuni la regimul rutier.

Vasile Ionuţ Oprișan a fost condamnat de Judecătoria Gura Humorului la 2 ani şi 2 luni închisoare, plus restul de pedeapsă rămas neexecutat de 392 zile. Condamnarea vine la aproximativ opt luni de zile după ce Vasile Ionuţ Oprișan părăsea penitenciarul, în urma condamnării pentru viol.

 

Noile fapte pe care le-a comis

Vasile Ionuţ Oprișan era în libertate din luna septembrie a anului trecut.

Procurorii de la Gura Humorului au stabilit, în urma finalizării anchetei, că, în noaptea de 22 spre 23 februarie 2018, inculpatul a consumat alcool într-un restaurant din zona centrală a orașului, după care, în jurul orei 2.55, a părăsit localul și s-a îndreptat spre parcarea din spatele blocului nr. 39 de pe bulevardul Bucovina din orașul staţiune. Aici, Oprișan s-a urcat într-un Nissan Micra pe care l-a găsit descuiat.

Tânărul a pornit mașina și a plecat spre Suceava, însă a făcut cale întoarsă în sensul giratoriu de la Păltinoasa.

În timp ce rula din nou spre Gura Humorului, pe porţiunea în linie dreaptă, după cum se vede și pe camerele de supraveghere, autoturismul condus de inculpat a pătruns brusc pe contrasens, părăsind carosabilul și răsturnându-se de câteva ori pe câmp. Șoferul pericol public a ieșit din mașină și a fugit, deși avea leziuni destul de serioase în zona capului. Vasile Ionuţ Oprișan a declarat iniţial că a fost bătut de persoane necunoscute.

Ulterior, pe parcursul anchetei, acesta a recunoscut că a furat mașina și că a condus-o.

Vasile Ionuţ Oprișan nu este posesor de permis de conducere, iar la ora producerii accidentului avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, au arătat anchetatorii.

În aceste condiții, acesta a fost din nou arestat preventiv și trimis în judecată pentru trei infracțiuni: furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis și conducere sub influenţa alcoolului.
Vasile Ionuţ Oprișan, care se află în arest preventiv după faptele amintite mai sus, mai are șansa de a face apel împotriva sentinței, care nu este definitivă. Cert este că Judecătoria Gura Humorului i-a prelungit arestul preventiv, astfel că mai mult ca sigur va rămâne după gratii până la o sentință finală. 

 

Cine este Oprișan: violator și violat la rândul lui

Tânărul din Stroiești a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de viol, fiind eliberat condiţionat pe 21 septembrie 2017, cu un rest de pedeapsă de 392 de zile.

Individul din Stroieşti a fost condamnat definitiv de judecătorii suceveni în luna martie 2013, pentru o faptă comisă în noiembrie 2012.

La data de 3 noiembrie 2012, la ora 22.10, polițiștii au fost sesizaţi de o tânără în vârstă de 20 de ani, din comuna Stroieşti, care, aflată în stare de șoc, a relatat că a fost acostată în timp ce se întorcea de la serviciu, pe strada Morii, din comuna Stroieşti, de un individ care i-a pus mâna la gură și, sub ameninţarea cuţitului, a dus-o cu forţa pe terenul de fotbal din Stroiești, unde a obligat-o să întreţină raporturi sexuale. Tânăra l-a recunoscut pe autor, cunoscându-l din vedere.

Poliţiștii l-au prins în aceeași noapte pe Oprișan.

Vasile Ionuţ Oprişan era cunoscut încă de atunci ca persoană cu antecedente penale, în trecut mai având câteva tentative de viol, dar și încă un viol. Al doilea viol a fost comis asupra unei femei în vârstă de 32 de ani. În ambele cazuri, Oprișan și-a recunoscut faptele, dar în cazul femeii de 32 de ani acesta a scăpat de răspundere, după ce victima și-a retras plângerea.

În timp ce era închis în Penitenciarul Botoșani, pentru fapta de viol, Vasile Ionuţ Oprișan a fost la rândul lui violat de trei deţinuţi. Aceștia au vrut să-i aplice o corecţie acestuia, așa cum se procedează în penitenciare cu violatorii, luând la rândul lor pedepse destul de grele pentru viol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violator eliberat condiționat, condamnat din nou, pentru furtul unei mașini și infracțiuni rutiere.
 Vizualizări articol: 1926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Violator eliberat condiționat, condamnat din nou, pentru furtul unei mașini și infracțiuni rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei