Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 111 (6821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Metoda "accidentul" începe să nu mai dea roade pentru escroci

Duminică, 20 Mai 2018 (14:33:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Metoda „accidentul” este utilizată în continuare de escroci, care încearcă să se folosească de starea emoţională de moment a unor persoane, în general de vârsta a treia, pentru a face rost de bani rapid şi nemunciţi. Ampla mediatizare a cazurilor de persoane care au „donat” bani ţeparilor a făcut ca sucevenii să conştientizeze despre riscurile la care se expun dacă acţionează în pripă, fără a se informa în prealabil despre situaţia reală.

Numai în cursul zilei de sâmbătă s-au înregistrat şase cazuri de acest gen, din fericire toate cu eşecuri pentru escroci. Interesant este că toate aceste tentative de înşelăciune au avut loc într-un interval de numai câteva ore, ceea ce înseamnă, într-o probabilitate destul de mare, că a fost vorba de una şi aceeaşi grupare.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava spun că metoda „accidentul” este una extrem de răspândită şi de aceea le recomandă tuturor celor care sunt contactaţi pentru a plăti diferite sume de bani să fie precauţi.

„Victimele acestui tip de infracțiune sunt, în general, persoane în vârstă, cărora, în momentul în care răspund apelului telefonic, li se aduce la cunoştinţă un scenariu de natură să producă o stare emoțională puternică, afirmându-se faptul că fiul sau fiica ar fi fost implicaţi într-un grav accident rutier. În această situaţie creată, persoana vătămată este determinată să depună diferite sume de bani la societăți de curierat financiar, pe numele unor persoane sau să înmâneze direct sumele de bani către anumite persoane indicate. Este normal ca orice părinte să-şi ajute copilul aflat în nevoie. Însă, înainte de a efectua orice demers în acest sens, este bine să verificaţi informaţiile primite”, a arătat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Pentru a obţine rezultatul scontat, escrocii mizează pe o stare de tulburare profundă, iar unele persoane, la primirea unei asemenea veşti, transmit infractorilor, în urma indicațiilor telefonice primite, sumele de bani solicitate.

În cele din urmă, victimele își dau seama că au fost înșelate, și că evenimentul neplăcut nu a avut loc, dar rămân cu paguba materială şi şocul emoţional survenit în urma aplicării acestui mod de operare.

Poliţiştii au venit şi cu o serie de clarificări necesare persoanelor care sunt contactate pentru a fi înşelate. Astfel, trebuie ştiut faptul că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare. Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii. În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metoda "accidentul" începe să nu mai dea roade pentru escroci.
 Vizualizări articol: 2005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Metoda "accidentul" începe să nu mai dea roade pentru escroci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei