Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 111 (6821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Angelica Fădor: PSD şi ALDE se pregătesc să dea jaful secolului prin naţionalizarea banilor din pilonul II de pensii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a atras atenţia că actuala guvernare PSD – ALDE se pregăteşte să dea „jaful secolului” prin naţionalizarea banilor românilor din pilonul II de pensii. Angelica Fădor a spus că începând de ieri PNL desfăşoară la nivel naţional o campanie de informare cu privire la necesitatea menţinerii pilonului II de pensii, intitulată „Opreşte furtul lor. Sunt banii tăi de pensie", coordonatorul acesteia la nivelul Sucevei fiind consilierul judeţeană Tudor Plăcintă. „Am demarat această campanie pentru a-i avertiza pe români că PSD şi ALDE pregătesc jaful secolului, prin adoptarea unui act normativ pentru mutarea banilor din pilonul II de pensii în pilonul I. Practic, prin această măsură PSD şi ALDE intenţionează să fure peste nouă miliarde de euro, sumă care s-a acumulat în pilonul II de pensii”, a declarat Angelica Fădor, care a subliniat faptul că românii trebuie să ştie ce sumă s-a acumulat în pilonul II şi că aceşti bani sunt ai lor, motiv pentru care „nu trebuie să permită nimănui să fure aceşti bani”. Deputatul PNL de Suceava a explicat că pilonul I de pensii este un fond public, din care sunt plătiţi actualii pensionari, în timp ce pilonul II este un fond administrat privat, iar banii acumulaţi pot fi lăsaţi moştenire sau pot fi folosiţi cum crede fiecare persoană care a contribuit. Angelica Fădor a spus că pilonul II de pensii a apărut în anul 2008, în timpul guvernării PNL, fiind una dintre măsurile negociate cu Uniunea Europeană. Ea a arătat că în prezent există şapte milioane de conturi ale românilor în pilonul II, din care patru milioane sunt active, iar valoarea medie acumulată în fiecare cont este de 11.000 de lei. „PSD încearcă să ia aceşti bani pentru a acoperi găurile pe care le au la pensii şi în celelalte promisiuni electorale făcute. Iar PNL a iniţiat această campanie de informare pentru că în ultima perioadă PSD şi ALDE atacă în permanenţă pilonul II de pensii”, a afirmat deputatul PNL de Suceava. Angelica Fădor a spus că pentru anul 2018, contribuţia la pilonul II de pensii ar fi trebuit să fie de 6%, însă aceasta a ajuns la 3,75%, după ce în 2017 a fost de 5,1%. Fădor a declarat că prin această diminuare sunt afectaţi toţi cei care contribuie la pilonul II, deoarece le intră mai puţin bani în conturi. Ea a adăugat că pensia din pilonul II este una suplimentară. „Actuala generaţie de salariaţi va ieşi la pensie şi va fi extrem de dificil să primească o pensie decentă, asta în condiţiile în care se prognozează că se va ajunge la un raport de trei pensionari la un salariat”, consideră deputatul PNL.

Angelica Fădor a mai afirmat că PSD şi ALDE au încercat mai multe strategii pentru a desfiinţa pilonul II de pensii, iar în momentul de faţă, primul pas pentru acest lucru este diminuarea contribuţiei la acest pilon. Fădor a spus că PNL a făcut mai multe demersuri pentru a stopa naţionalizarea banilor din pilonul II, inclusiv prin sesizarea Avocatului Poporului cu privire la ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care s-a redus la 3,75% contribuţia la acest pilon. De asemenea, ea a subliniat că PNL a depus un amendament prin care solicită creşterea la 7% a contribuţiei la pilonul II.

 

PNL vrea să apeleze la instanţele internaţionale dacă se va ajunge la naţionalizarea pilonului II de pensii

Pe de altă parte, deputatul PNL de Suceava a spus că dacă PSD şi ALDE nu se vor opri din intenţia de naţionalizare a pilonului II, liberalii iau în calcul şi un proces colectiv deschis de toţi cei care vor fi afectaţi de o astfel de decizie. „Mai mult, dacă în România nu vom reuşi să găsim dreptatea, PNL intenţionează să apeleze şi la instanţele internaţionale. Și dacă PSD şi ALDE nu vor reuşi să înţeleagă faptul că nu pot să facă ce vor, luăm în calcul şi iniţierea unei moţiuni de cenzură”, a spus Angelica Fădor, care a mai adăugat că pe perioada campaniei de informare, liberalii vor strânge semnături pentru creşterea contribuţiei la pilonul II la 6%, iar apoi la 8%, din totalul de 25% cât este contribuţia la fondul de pensie.

Tot ieri, coordonatorul campaniei la nivel judeţean, Tudor Plăcintă, a spus, la rândul său, că PSD a adoptat politica paşilor mărunţi în încercarea de a naţionaliza banii din pilonul II de pensii. Tudor Plăcintă a spus că pilonul II este extrem de important, având în vedere că atunci când vor ieşi la pensie, cei care contribuie vor avea la dispoziţie o sumă de bani pe care pot să o ridice odată sau o pot lăsa moştenire. „Nu vrem să fim şi noi aşa cum au fost părinţii noştri, o generaţie de sacrificiu. Și asta pentru că un partid care conduce vremelnic România s-a gândit să ia banii acumulaţi în fondurile de investiţii”, a declarat Tudor Plăcintă. El a mai spus că în cadrul campaniei, liberalii le vor explica oamenilor că sunt proprietari pe sumele de bani pe care le au în pilonul II de pensii şi că nimeni nu trebuie să atenteze la proprietatea lor. Nu în ultimul rând, el a subliniat că intenţia PSD este clară, şi anume de „a se atinge” de fondul de pensii din pilonul II.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: PSD şi ALDE se pregătesc să dea jaful secolului prin naţionalizarea banilor din pilonul II de pensii.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor: PSD şi ALDE se pregătesc să dea jaful secolului prin naţionalizarea banilor din pilonul II de pensii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei