Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 78 (6788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Ministrul Agriculturii, luat la întrebări de către deputatul Ioan Balan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan l-a luat la întrebări pe ministrul Agriculturii, Petre Daea. Tema nemulţumirilor este legată de modul în care marile lanţuri de magazine îi tratează pe producătorii autohtoni. În opinia lui Ioan Balan este vorba de o discriminare căreia ar trebui să i se pună capăt în cel mai scurt timp.

Pentru a-şi întări afirmaţiile, parlamentarul sucevean a dat exemplul unui producător de produse din carne din Horodnic de Jos, cu o cifră de afaceri importantă. Potrivit lui Ioan Balan, singura manieră prin care acest producător nu şi-a închis porţile a fost aceea de a dezvolta, pe cont propriu, o reţea de magazine pentru comercializarea produselor, la nivelul judeţelor Suceava, Iaşi, Botoşani şi Neamţ.

„Acesta este un caz cu totul fericit, însă cea mai mare parte a producătorilor români se lovesc de condiţiile inacceptabile impuse de marile reţele de magazine: li se impun preţuri şi cu 40% mai mici, dar şi standarde administrative pe care nu au cum să le îndeplinească la intrarea în supermarket. Deşi mulţi ani s-a vorbit despre proiectul <standul produselor româneşti în supermarket>, astăzi cea mai mare parte a produselor comercializate nu sunt de origine românească”, a menţionat deputatul sucevean.

Un alt exemplu negativ oferit de Ioan Balan a fost acela că în ziua de azi ceea ce odinioară se cumpăra din pieţele agro-alimentare, respectiv legume, fructe, brânzeturi sau carne şi produse din carne, acum se vinde pe rafturile supermarketurilor, fapt ce duce încet-încet la falimentul micilor producători.

„Nu putem condamna statele membre care-şi susţin astfel propriile economii, atâta vreme cât noi nu ne susţinem deloc producătorii. O problemă gravă şi pentru înlăturarea căreia nu s-a făcut nimic de peste 15 ani o reprezintă aşa-numitele taxe de raft prin care producătorii români sunt puşi în imposibilitatea de a vinde mărfuri produse în România, prin intermediul reţelelor de supermarketuri care activează astăzi în România”, a spus Ioan Balan.

În acest context, deputatul liberal i-a transmis mai multe întrebări ministrului Agriculturii, de la care aşteaptă nu doar răspunsuri coerente, ci şi măsuri concrete pentru eliminarea inechităţilor.

„Vă solicit să îmi prezentaţi demersurile întreprinse de Ministerul Agriculturii, nivelul de discuţie şi rezultatele obţinute pentru ca produsele româneşti să poată fi vândute şi prin intermediul reţelelor de supermarketuri. Înţelegând limitările pe care le are Ministerul Agriculturii în a interveni în programul managerial al unei afaceri private, vă rog să precizaţi de ce nu demaraţi un amplu proces de susţinere a producătorilor români, pentru a îşi dezvolta ei înşişi, după modelul producătorului din Suceava, propriile reţele de comercializare? Având în vedere că un comerciant român merge cu un adaos comercial extrem de scăzut, de 5%-10%, faţă de un comerciant mare, al cărui adaos trece şi de 40%, vă solicit să precizaţi dacă stimularea comerţului produselor româneşti prin reţele proprii nu ar genera o limitare a creşterii preţurilor şi chiar o scădere a acestora la produsele de bază?”, sunt întrebările pertinente adresate de parlamentarul Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Agriculturii, luat la întrebări de către deputatul Ioan Balan.
 Vizualizări articol: 1357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Agriculturii, luat la întrebări de către deputatul Ioan Balan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei