Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 78 (6788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: Destine frânte de nepăsare şi birocraţie absurdă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul afirmă într-o declaraţie politică că anual în maternităţile din toată România sute de prunci, sute de nou-născuţi nevinovaţi sunt abandonaţi de mamele lor, nu pentru că acestea nu i-ar iubi îndeajuns, nu pentru că nu i-ar dori alături de ele, ci pentru că cele mai multe consideră că nu le pot acorda o îngrijire adecvată în familiile lor extrem de sărace.

Cauzele unei asemenea situaţii sunt cunoscute de autorităţile române de ani de zile, însă, până acum, nici un guvern nu a acţionat corespunzător sau nu a fost deloc interesat. „Cine are dorinţa de a rezolva problema ar putea să afle de îndată, dacă ar vrea, că mamele puse în situaţia de a-şi abandona copiii provin de cele mai multe ori din familii extrem de sărace sau din familii dezorganizate, iar cauza pentru care rămân însărcinate este, de cele mai multe ori, precaritatea educaţiei determinată de accesul restrâns la învăţătură”, spune Mihalescul. Parlamentarul sucevean se întreabă în ce mod ne privesc străinii, atâta vreme cât România apare constant în fruntea ruşinoasă a majorităţii statisticilor legate de infrastructură, sănătate sau educaţie. Şi exemplifică prin statisticile care arată că România conduce la numărul celor mai multe adolescente care au devenit mame în anul 2015 şi că 12,3% din totalul femeilor care încă nu au împlinit vârsta majoratului ajung să nască pentru prima dată, în ţara noastră. Dumitru Mihalescul se mai întreabă cât de dezvoltaţi ne putem considera şi cu ce ne-a ajutat creşterea economică record, atâta vreme cât în ţara noastră copiii dau naştere unor copii.

 

Moaşe, asistente medicale şi medici din secţiile de neonatologie sunt mame pentru sute şi mii de copii

Deputatul PNL spune că s-a interesat de problema miilor de copii ale căror destine sunt frânte încă din prima lor zi de contact cu viaţa, încă din prima zi de după naştere. „Cea mai mare bucurie mi-a oferit-o personalul medical pe care îl felicit, pentru că după atâta muncă în spital reuşeşte pe deplin să substituie absenţa mamelor pentru zecile de copii abandonaţi. Da, stimaţi colegi! Moaşe, asistente medicale şi medici din secţiile de neonatologie româneşti sunt mame pentru sute şi mii de copii, deşi aceştia sunt obosiţi, iar zilnic trebuie să-şi facă datoria şi să aducă pe lume mii de copii. Este de înţeles comportamentul extraordinar al angajaţilor din maternităţi, pentru că orice surâs al unui chip de copil aduce multă fericire în suflet!”, arată Mihalescul.

Deputatul mai spune că efortul uriaş pe care îl depune personalul din maternităţi nu poate să substituie în nici un fel familia tradiţională, oricât de mult efort ar depune. Dumitru Mihalescul a declarat: „Copiii abandonaţi vor fi privaţi toată viaţa lor de familia de care noi ne-am bucurat şi, cel mai probabil, nu vor avea niciodată cui să spună mamă şi tată. Copiii cresc repede, iar, mai devreme sau mai târziu, aceştia ajung în centrele de plasament de unde destinul lor este unul sigur şi crud, fără nici o şansă de a se realiza în viaţă. Ştiţi la fel de bine ca mine care sunt condiţiile în centrele de plasament şi faptul că aceste condiţii nu s-au ameliorat mai deloc în ultimii ani. Creşterea economică i-a ocolit de fiecare dată! Mai mult decât atât, atunci când ajung la vârsta majoratului, copiii fără părinţi ajung direct în stradă, de parcă situaţia lor socială s-ar fi rezolvat de la sine”.

 

Miile de familii tradiţionale ar trebui să aibă acces facil la procesul de adopţie

Parlamentarul susţine că există mai multe soluţii pentru ca miile de copii abandonaţi fie să nu mai ajungă să fie abandonaţi în maternităţi, fie să ajungă să fie crescuţi de o mamă şi un tată adoptivi. „În primul rând, ar fi bine să umblăm la cauze, iar aceasta presupune să luptăm cu toată forţa împotriva sărăciei în care se zbat mii de familii şi sute de mii de copii din România. Apoi, sloganul <Toţi copiii să meargă la şcoală> trebuie să devină realitate, nu doar o deviză spusă prin campaniile electorale. Copilele trebuie să meargă la şcoală, nu la maternitate!”, mai arată Mihalescul.

Deputatul crede cu putere că miile de familii tradiţionale pe care Dumnezeu nu le-a binecuvântat cu darul sfânt al unui copil şi care doresc să adopte un copil abandonat ar trebui să aibă acces facil la procesul de adopţie, încă de când copilul este mic şi nu ştie că şi-a pierdut părinţii naturali. „Aşa am putea acorda o şansă acestor micuţi să nu sufere, să se integreze uşor în familia adoptivă, să iubească şi să fie iubiţi şi să poată spune şi ei cuiva mamă şi tată”, a încheiat deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: Destine frânte de nepăsare şi birocraţie absurdă.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: Destine frânte de nepăsare şi birocraţie absurdă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei