Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 78 (6788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adresabilitate mare

Cinci școli din județ au solicitat suplimentarea numărului de clase pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Datorită numărului mare de cereri înregistrate, cinci şcoli din județ au solicitat Inspectoratului Școlar Suceava înființarea a încă o clasă pregătitoare în cadrul unității, urmând astfel să suplimenteze cu încă 25 de locuri oferta inițială pentru clasele zero.

Pentru a putea răspunde cererilor tuturor părinților care le-au trecut pragul, Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi și Școala Gimnazială din Brodina au cerut aprobare pentru înființarea a încă o clasă peste planul de şcolarizare iniţial aprobat.

De asemenea, alte 40 de unități vor suplimentarea locurilor la clasa pregătitoare, locuri ce vor fi distribuite în clasele pregătitoare deja aprobate.

”De exemplu, Școala Gimnazială <Mihai Eminescu> Rădăuți, Școala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei, Școala Gimnazială Bivolărie au solicitat peste 10 locuri, care se vor fi distribuite în clasele deja formate. Școala Nr. 10 Suceava, școala din Baia au solicitat câte opt locuri, iar celelalte unități, până la 40, au solicitat câte 2, 3, 4, 5 locuri”, a arătat insp. Cezar Anuței, purtător de cuvânt din cadrul Inspectoratului Școlar.

 

Peste 6.000 de cereri au fost înregistrate în prima etapă de înscriere

În prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare (8 - 26 martie), în județul Suceava au fost depuse 6.051 de cereri.

Ministerul Educației a dat asigurări că numărul de locuri alocate pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

A doua etapă este programată în perioada 12 - 18 aprilie șieste rezervată copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă, rezultatele urmând a fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Pentru orice părinte care are nelămuriri legate de înscrierea în învățământul primar, funcționează un număr Tel Verde, gratuit -  0800816230 - care este disponibil până la data de 4 mai 2018. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a publicat pe site-ul instituţiei - www.isj.sv.edu.ro, la secţiunea ”Înscrierea în învăţământul primar”, mai multe detalii despre clasa pregătitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci școli din județ au solicitat suplimentarea numărului de clase pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci școli din județ au solicitat suplimentarea numărului de clase pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei