Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 78 (6788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În revenire

Contactaţi de ”fiică”, ”avocat” sau ”medic”, în noi tentative de înşelăciuni prin metoda ”accidentul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva tentative de înşelăciune prin metoda ”accidentul”, produse doar într-o singură zi în judeţ, arată că acest tip de înşelăciune nu a fost abandonat de infractori. De această dată, însă, cei vizaţi de acest mod de operare nu s-au lăsat atât de uşor păcăliţi şi au reuşit să dejoace planurile de înşelăciune puse la cale de diferitele persoane cu care s-au angajat în convorbiri telefonice şi care s-au dat drept fiice, avocaţi sau medic.

 

Sunată în toiul nopţii, pentru a-i trimite bani nepoatei implicate într-un accident

Într-un prim caz petrecut la Fălticeni, la primele ore ale dimineţii de marţi, o femeie de 80 de ani fost cea care a fost apelată telefonic de o tânără, care s-a recomandat ca fiind nepoata sa. Apelul telefonic, primit în jurul orei 03.35, părea unul disperat, în care nepoata din Anglia a bătrânei îi spunea acesteia că avusese un accident de maşină şi că avea nevoie urgent de 10.000 de euro pentru operaţie. Femeia în vârstă a devenit însă suspicioasă în timpul convorbirii cu pretinsa nepoată şi necunoscuta, simţind că nu reuşise să-i înşele încrederea, a întrerupt convorbirea. Ulterior femeia a sunat-o pe adevărata nepoată, care i-a spus că nu păţise nimic şi totul era în ordine, după care s-a adresat poliţiei care face acum cercetări pentru comiterea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de înşelăciune.

 

S-a dat drept medic al spitalului de urgenţă şi a cerut bani pentru intervenţii medicale

O nouă tentativă de înşelăciune s-a îndreptat în cursul serii care a urmat, împotriva unei femei de 66 de ani, din municipiul Suceava. Aceasta a fost contactată pe telefonul fix de un bărbat care s-a recomandat a fi medic al unui spital de urgenţă, apoi i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier grav, soldat cu victime omeneşti. Pentru ca femeia accidentată să fie operată, ar fi fost necesară obţinerea unei tije metalice şi a unei cantităţi de sânge pentru efectuarea unei transfuzii, fiind nevoie de 18.000 euro.

În timpul discuţiilor purtate cu necunoscutul, bătrâna i-a spus „medicului” la un moment dat că nu are bani lichizi în casă, moment în care interlocutorul a închis telefonul, întrerupând convorbirea. Femeia a realizat atunci că e posibil să fi fost vorba despre o încercare de înşelăciune şi l-a sunat pe fiul său, care i-a spus că nu fusese implicat în nici un accident, apoi a sunat de urgenţă la 112. Poliţiştii fac cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

 

  • Au realizat că ceva nu e în ordine, ştiind că ginerele era venit în ţară

 

Două ore mai târziu, o familie din municipiul Vatra Dornei a reuşit să dejoace un plan de înşelăciune pus la cale de câţiva necunoscuţi, prin aceeaşi metodă care a făcut de-a lungul timpului atâtea victime. Cei doi soţi de 65 de ani locuiesc în municipiul Vatra Dornei şi au o fiică care locuieşte în Franţa împreună cu familia, iar în jurul orei 23.20 au primit un apel telefonic. Cea de la capătul firului s-a recomandat ca fiind fiica lor şi le-a povestit că provocase un accident rutier, iar persoana accidentată are nevoie de a fi operată de urgenţă. În continuarea convorbirii a intervenit o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind avocatul din oficiu al fiicei acestora şi le-a solicitat suma de 10.000 de euro pentru operaţia care va urma.

Femeia i-a spus pretinsului avocat că nu are în casă decât 20.000 de lei, acesta replicându-i să-i pregătească, pentru că va veni un mediator la domiciliul lor, pentru a-i ridica. În timpul convorbirii cu bărbatul, femeia de 65 de ani l-a întrebat ceva şi despre ginerele ei şi atunci a realizat că pretinsul avocat nu ştia nimic despre venirea în ţară a rudei femeii. Şi-a dat seama că poate fi vorba de o înşelăciune şi l-a sunat pe ginere, care i-a infirmat acesteia cele povestite de necunoscuţi prin telefon. În acesta caz şi în celelalte două, poliţia face acum cercetări pentru identificarea autorilor tentativelor de înşelăciune şi tragerea lor la răspundere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contactaţi de ”fiică”, ”avocat” sau ”medic”, în noi tentative de înşelăciuni prin metoda ”accidentul”.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contactaţi de ”fiică”, ”avocat” sau ”medic”, în noi tentative de înşelăciuni prin metoda ”accidentul”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei