Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 76 (6786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fugar

Interlop sucevean condamnat definitiv, dat în urmărire de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat că desfăşoară activităţi de urmărire pentru identificarea lui Cristian Mihail Robu, fost Hoidrag, zis „Porcu”, care are de executat 6 ani de închisoare cu executare într-un dosar de trafic de persoane privind suceveni duşi la furat peste hotare.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani primise la prima instanţă 10 ani de închisoare cu executare, iar la apel a beneficiat de reducerea condamnării, până la 6 ani de închisoare. Condamnarea a rămas definitivă în luna noiembrie a anului trecut, însă „Porcu” nu este de găsit, fiind fugit în străinătate.

Condamnarea la 6 ani de închisoare a rezultat din pedepse pentru infracţiunile de "iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat", "trafic de minori", "trafic de persoane", "asociere pentru săvârşirea de infracţiuni" şi "înşelăciune".

Aceasta a primit cea mai grea condamnare, în acelaşi dosar în care au fost judecaţi şi condamnaţi şi Valentin Donu, zis „Jaronka”, Sever Şutu, fost Leonte, sau Adrian Thiel, fost Şerşeniuc.

Cristian Mihail Robu, fost Hoidrag, zis „Porcu”, a fost judecat ca lider al grupării care s-a constituit încă din anul 2003.

Gruparea a avut ca scop racolarea şi exploatarea de victime minore, prin obligare sau determinare la comiterea de infracţiuni de furt şi tâlhării pe teritoriul Germaniei sau Austriei.
Anchetatorii, procurorii DIICOT Suceava, au ajuns la concluzia că victimele erau alese în aşa fel încât să nu poată provoca prea multe neplăceri. Astfel, erau alese persoane din familii cu resurse materiale minime, multe dintre ele dezorganizate, cu mulţi fraţi, din cartiere mărginaşe ale municipiului Suceava. Marea majoritate a victimelor lucrau ca „şoareci” pe microbuzele maxi-taxi din Suceava sau făceau parte din anturajul acestora şi erau cunoscuţi de o parte din membrii grupării, prin intermediul căreia ceilalţi traficanţi reuşeau să afle rapid preocupările incipient infracţionale sau infracţionale cu care erau cunoscuţi aceştia. Cei care aveau „stofă” pentru comiterea de infracţiuni erau racolaţi şi duşi în străinătate, fiind cazaţi tot de membri ai grupării, una care era bine structurată pe mai multe paliere, au arătat procurorii care i-au trimis în judecată pe inculpaţi.

Membrii grupării apelau adesea la violenţă faţă de cei pe care îi puneau să fure şi care erau timoraţi în special de ameninţările celor cunoscuţi ca grei ai lumii interlope sucevene.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interlop sucevean condamnat definitiv, dat în urmărire de poliţie.
 Vizualizări articol: 5209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Interlop sucevean condamnat definitiv, dat în urmărire de poliţie4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei