Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 76 (6786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măcel în pădure

Braconier trimis în judecată pentru împușcarea a doi cerbi și a unui pui de căprior

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Borșa, prins în pădure, pe raza comunei Cârlibaba, lângă o mașină de teren în care se aflau trei cervide împușcate.

Inculpatul, Sorin Paul Danci, a fost singurul prins în pădure, deși la braconaj au mai participat și alți indivizi. Acesta este acuzat că a împușcat doi cerbi adulți, dar și un pui de căprior, în vârstă de aproximativ 3 luni.

Sorin Paul Danci a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de braconaj, o infracţiune de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și o infracţiune de uz de armă fără drept.

Polițiștii de la Vatra Dornei au avut informații, din noaptea de 23 spre 24 august 2017, despre o mașină de teren suspectă, care se deplasează către zona Măgura Mare, în comuna Cârlibaba, din interior fiind manevrat un proiector folosit de braconieri. La fața locului s-au deplasat, în acea noapte, polițiști judiciariști de la Vatra Dornei, împreună cu angajați ai Ocolului Silvic Cârlibaba. Polițiștii au descoperit în pădure  o mașină de teren înmatriculată în Bulgaria, care avea pană și era încuiată.  În zonă a mai fost reperat un autoturism suspect, însă acel șofer a demarat în trombă și nu a fost prins.

În timpul cercetărilor din zorii zilei de 24 august, în pădure a fost identificat Sorin Paul Danci, din Cârlibaba. Acesta a susţinut că se afla acolo pentru a căuta lemne de foc și a culege ciuperci, însă polițiștii nu au putut crede această variantă. Ulterior, în cadrul anchetei s-a stabilit că mașina găsită abandonată era a lui Danci.

 

Un pui de căprior, în vârstă de 3 luni, împușcat împreună cu cerbii adulți

În interiorul mașinii au fost găsite trei cadavre ale unor cervide împuşcate şi mai multe bunuri specifice braconierilor, respectiv un proiector, un cuţit tip macetă şi un briceag.

După examinarea celor trei animale s-a stabilit că era vorba de o femelă de căprior cu vârsta de aproximativ 3 luni şi greutatea de circa 15 kg, un cerb mascul cu vârsta aproximativă de un an şi 6 luni şi greutatea de circa 140 kg, și încă un cerb mascul cu vârsta aproximativă de un an şi jumătate şi greutatea de circa 150 kilograme.

În urma autopsiilor efectuate s-a constatat fără dubiu că moartea celor trei animale a fost violentă, cu armă de foc.

Procurorii au stabilit că inculpatul, posibil împreună cu alte persoane care nu au fost identificate, a pătruns cu un autoturism de teren pe fondul de vânătoare de pe raza comunei Cârlibaba în locul numit „Zâmbroslav-Muncel”, aparţinând Direcţiei Silvice Suceava, unde, fără a fi deţinător legal al unei arme letale, fără a deţine autorizaţie de vânătoare şi fiind în afara perioadei legale de vânătoare la speciile respective, a folosit un proiector pentru iluminare pe timp de noapte şi a braconat prin împuşcare trei cervide, cauzând în felul acesta un prejudiciu în sumă de 28.000 euro. Arma folosită la braconaj nu a fost găsită, fiind abandonată în pădure, cred anchetatorii.

Procesul în care va fi judecat borșeanul va începe la Judecătoria Vatra Dornei, iar inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braconier trimis în judecată pentru împușcarea a doi cerbi și a unui pui de căprior.
 Vizualizări articol: 1990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Braconier trimis în judecată pentru împușcarea a doi cerbi și a unui pui de căprior0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei