Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 76 (6786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Momente emoţionante

Conducerea PMP Suceava a participat la comemorarea victimelor masacrului de la Fântâna Albă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea PMP Suceava a participat, la finalul săptămânii trecute, la comemorarea victimelor de la Fântâna Albă. La comemorarea a 77 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă au fost prezente aproximativ 1.000 de persoane, printre acestea regăsindu-se şi o delegaţie din partea Partidului Mişcarea Populară. Delegaţia acestui partid a fost condusă de preşedintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, vicepreşedintele PMP, deputatul Petru Movilă, alături de care au fost prezenţi preşedintele PMP Suceava, Marian Andronache, precum şi Constantin Munteanu şi Bogdan Adrian Nicolau. Marian Andronache a amintit că pe data de 1 aprilie este comemorată Ziua naţională de cinstire a memoriei românilor, victime ale masacrelor de la Fântână Albă şi alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în ţinutul Herţa, nordul Bucovinei şi întreagă Basarabie, instituită prin Legea 68/2011.

Pe 1 aprilie 1941 a avut loc masacrul de la Fântână Albă, în apropiere de graniţa cu România, în care şi-au pierdut viaţa aproximativ 3.000 de români bucovineni. Oamenii aflaseră de la agitatori ai serviciilor speciale sovietice care au cutreierat satele pe Valea Siretului timp de câteva săptămâni că în ziua de 1 aprilie se va deschide graniţa şi astfel se vor putea refugia în România. Cele aproximativ 3.000 de persoane din mai multe sate de pe Valea Siretului au format o coloană paşnică şi s-au îndreptat spre graniţa cu România, purtând un steag alb cu însemne religioase, icoane, prapuri şi cruci din cetină. Când s-au apropiat de punctul de graniţă Fântână Albă, în locul numit Varniţa, grănicerii sovietici au deschis focul şi au tras în plin în ei. Bătrâni, copii, femei au fost seceraţi cu rafale de mitraliere, apoi aruncaţi în gropi comune, unii fiind îngropaţi de vii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea PMP Suceava a participat la comemorarea victimelor masacrului de la Fântâna Albă.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Conducerea PMP Suceava a participat la comemorarea victimelor masacrului de la Fântâna Albă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei