Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 76 (6786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Alături de oameni

Poliţişti suceveni, implicaţi în acţiuni civice şi umanitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi poliţişti suceveni au dat dovadă de spirit civic şi au sărit în ajutorul unor persoane care erau în dificultate. Un poliţist aflat în timpul liber a găsit într-un local public din municipiul Suceava un portmoneu în care se găseau 400 de lei şi o serie de acte. Ofiţerul a verificat datele obţinute şi astfel a reuşit să dea de urma proprietarului. Acesta, un tânăr în vârstă de 23 de ani, a fost chemat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, unde şi-a recuperat bunurile pierdute.

La fel de implicată s-a dovedit şi o agentă de poliţie de la un post comunal din zona municipiului Fălticeni. Poliţista s-a oferit să ducă o bătrână în vârstă de 80 de ani la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri. Imaginile cu poliţista care o conducea pe bătrână către unitatea medicală au ajuns pe reţelele de socializare şi au fost apreciate de un număr mare de persoane.

„Colaborarea dintre poliţie şi cetăţeni, comunicarea şi relaţionarea duc la permanentizarea stării de normalitate socială. Poliţiştii suceveni mulţumesc tuturor celor care îşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii şi colaborează prin toate modurile care le stau la dispoziţie, siguranţa socială fiind o valoare şi un deziderat comun ce poate fi atins doar prin parteneriatul socio-instituţional. Viaţa activă pusă în slujba legii îl face pe poliţist să se implice în problemele comunităţii şi să îşi ofere sprijinul în mod necondiţionat. Uneori gesturile de normalitate trec neobservate într-o societate avidă de senzaţional, cuprinsă de tumultul evenimentelor. Ne evaluăm performanţa în baza unor indicatori stricţi şi cantitativi, dar uităm de puterea şi impactul unui cuvânt sau al unui gest de omenie. Cetăţeanul îşi doreşte şi merită un poliţist integru, care să respecte deontologia, să performeze în plan profesional, să manifeste disponibilitate faţă de problemele comunităţii. Cetăţeanul îşi mai doreşte însă de la poliţist şi să dea dovadă de umanitate şi empatie faţă de probleme sociale şi lucruri care uneori exced procedurilor de intervenţie rigide”, a arătat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti suceveni, implicaţi în acţiuni civice şi umanitare.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţişti suceveni, implicaţi în acţiuni civice şi umanitare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei