Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 76 (6786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă o lovitură

„Nesatisfăcător” cu repetiţie pentru inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorul şcolar general, profesorul Gheorghe Lazăr, a primit din nou calificativul „Nesatisfăcător” din partea ministerului Educaţiei pentru activitatea sa din fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean, din anul şcolar 2016-2017. Potrivit metodologiei, acest rezultat echivalează cu demiterea din funcţie şi pierderea mandatului.

Reamintim că în februarie Gheorghe Lazăr a fost pe punctul de a fi înlăturat din funcţie, după ce a primit tot calificativul „Nesatisfăcător” la evaluarea activităţii manageriale, acesta contestând rezultatul alături de alţi inspectori generali din ţară aflaţi în aceeaşi situaţie.

Cei vizaţi au arătat că documentul prin care s-a făcut evaluarea nu respectă metodologia, acuzând că la mijloc este vorba de un abuz al celor din minister.

Ulterior, deşi Ministerul Educaţiei a recunoscut că procesul de evaluare a fost viciat şi a dispus reluarea procedurilor, inspectorii contestatari au primit tot acelaşi calificativ sub aşteptări.

Menţionăm că Gheorghe Lazăr nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta situaţia. „Nesatisfăcător” este cel mai slab calificativ şi corespunde unui punctaj mai mic de 70 de puncte din 100 posibile.

 

Ce a constatat ministerul după prima evaluare?

Potrivit unei informări a ministerului de resort, în urma controlului efectuat de Corpul de Control al ministrului după ce inspectorii au depus contestaţii, „s-au constatat nereguli privind formatul în care au fost transmise rezultatele evaluărilor, precum şi punctajele şi calificativele rezultate”.

Soluţionarea contestaţiilor inspectorilor şcolari generali şi inspectori generali adjuncţi, care au depus cerere în acest sens, s-a efectuat în baza metodologiei în vigoare, rezultatele finale fiind transmise prin poştă.

În acelaşi timp, Ministerul Educaţiei Naţionale a iniţiat procesul de actualizare a metodologiei ce reglementează evaluarea inspectorilor şcolari generali şi a inspectorilor generali adjuncţi. Noua metodologie va fi aprobată prin ordin de ministru care se va aplica numai pentru următoarele evaluări.

În continuare, se efectuează cercetări amănunţite asupra faptelor care au condus la cele mai sus-menţionate, urmând să se acţioneze în consecinţă.

Inspectorii generali, inspectorii generali adjuncţi şi directorii Caselor Corpului Didactic sunt evaluaţi anual conform prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. În temeiul acestor evaluări privind activitatea managerială se acordă calificative pe baza cărora se decide menţinerea, monitorizarea sau încetarea contractului de management.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Nesatisfăcător” cu repetiţie pentru inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr.
 Vizualizări articol: 2831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
„Nesatisfăcător” cu repetiţie pentru inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei