Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 76 (6786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie

Social-democraţii suceveni îi acuză pe liderii PNL Suceava de blocarea construcţiei conductei de gaz până la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD Suceava i-a acuzat pe liderii liberalilor suceveni că se fac vinovaţi de blocarea investiţiei în conducta de gaz metan de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei. Reacţia social-democraţilor suceveni vine după ce senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat că cei de la PSD „au pus cruce” investiţiei în construcţia acestei conducte de gaz metan. „Din nou, un senator PNL de Suceava a inundat presa locală, la sfârşitul săptămânii trecute, cu opiniile sale obsesive asupra subiectului extinderii conductei de gaz spre Vatra Dornei. Obsesia pentru rezolvarea acestei probleme importante pentru o parte din locuitorii judeţului Suceava ar fi lăudabilă dacă s-ar concretiza şi prin demersuri realiste, nu doar prin simple exerciţii de imagine în presă”, a transmis PSD Suceava.

Social-democraţii consideră că senatorul Daniel Cadariu îşi consumă energia „doar pentru a-i înşela pe cititorii suceveni”, adăugând că acesta atinge culmea ipocriziei prin atribuirea vinii pentru întârzierea acestui proiect guvernării PSD, deşi, de-a lungul timpului, „atât el, cât şi şeful lui de partid şi guvernul PDL au fost cei care au obstrucţionat direct acest proiect”.

„Am crezut că atitudinea dumnealui este dictată de o simplă demagogie politică şi de ordinul superiorilor din partid. Dar întrebările pe care le ridică ne conving că, deşi a fost implicat direct în rezolvarea acestei probleme în calitatea pe care a avut-o la Consiliul Judeţean Suceava, dumnealui nu poate să înţeleagă realitatea”, au mai transmis social-democraţii suceveni.

 

PSD Suceava: Actualii lideri PNL Suceava au cedat „în mod nefiresc” conducta de gaze către compania Transgaz

În acelaşi comunicat se precizează că senatorul PNL afirmă că în perioada 2012-2017 guvernele PSD nu au emis o hotărâre de guvern pentru scoaterea din fondul forestier a terenurilor necesare acestei investiţii. Social-democraţii îi transmit senatorului Daniel Cadariu că dacă l-ar fi întrebat pe colegul său de partid, primarul din Vatra Dornei, ar fi aflat că acest lucru nu a fost posibil deoarece abia în vara anului trecut s-a obţinut acceptul de la ultimul proprietar de teren din zona forestieră respectivă. „Senatorul liberal ridică şi probleme de ordin tehnic, precum că s-ar putea avansa doar pe anumite sectoare cu construcţia acestei conducte. Decenţa l-ar obliga să lase detaliile tehnice pe seama specialiştilor. Dumnealui acuză PSD chiar şi de nerezolvarea litigiului existent în instanţă între Direcţia Silvică Suceava şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, idee ce subliniază încă o dată ipocrizia liberală care clamează pe la toate colţurile că PSD doreşte diminuarea independenţei justiţiei”, se spune în comunicatul PSD Suceava.

Social-democraţii au ţinut să-i informeze pe suceveni că cei care au împiedicat derularea acestei investiţii au fost chiar liderii judeţeni liberali (foşti PDL) care, având funcţia de ministru al Agriculturii şi Pădurilor, nu au aprobat scoaterea din fondul forestier a terenului necesar şi care, având funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, au cedat „în mod nefiresc” conducta de gaze, proprietatea primăriilor sucevene, unei societăţi cu capital mixt public-privat, Transgaz SA, „la ordinul guvernului PDL Boc”.

”Acestei demagogii ieftine şi acestei lipse de implicare reală în rezolvarea problemelor parlamentarii social-democraţi suceveni le opun demersuri concrete şi poartă şi în aceste zile discuţii cu cei care ar putea determina găsirea unei soluţii: reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai Transgaz”, se precizează la finalul comunicatului PSD Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social-democraţii suceveni îi acuză pe liderii PNL Suceava de blocarea construcţiei conductei de gaz până la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Social-democraţii suceveni îi acuză pe liderii PNL Suceava de blocarea construcţiei conductei de gaz până la Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei