Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 59 (6769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mesaj

Bogdan Gheorghiu consideră că şansa la dezvoltare a zonei Fălticeni este construcţia autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu consideră că şansa la dezvoltare a zonei Fălticeni este construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. Bogdan Gheorghiu a transmis un mesaj la împlinirea a 528 de ani de la prima atestare scrisă a municipiului Fălticeni, el subliniind, pe de o parte, trecutul plin de cultură al acestui oraş, iar pe de altă parte necesitatea atragerii de investiţii în această zonă a judeţului. „Prima atestare scrisă a Fălticeniului este din 15 martie 1490, când vistiernicul Isac a cumpărat satul Fulticenii de pe Șomuz de la Neacşa, fiica lui Hanea, cu 200 de zloţi. Astfel se împlinesc 528 de ani de existenţă certă a localităţii Fălticeni, oraş ce se remarcă prin numărul ridicat de oameni de cultură şi oameni de ştiinţă români care s-au născut, au locuit, au studiat ori au creat în acest oraş”, a spus parlamentarul liberal, care a mai adăugat că „George Călinescu situa Fălticeniul între cele mai bogate tezaure spirituale ale poporului român, după Bucureşti şi Iaşi. Fălticeni este al treilea oraş din ţară ca număr de scriitori autohtoni, după aceleaşi importante centre culturale Bucureşti şi Iaşi. Raportat, însă, la numărul de locuitori, Fălticeni se situează pe primul loc în România”. El a precizat că din păcate, după 1990, Fălticeniul s-a dezindustrializat aproape complet, iar activitatea culturală s-a redus simţitor. Bogdan Gheorghiu a subliniat că şansa principală de dezvoltare a zonei Fălticenilor ar fi construcţia autostrăzii A8 Iaşi - Târgu Mureş, care ar urma să treacă la aproximativ 30 de kilometri de oraşul Fălticeni şi ar lega direct această zonă de Europa Occidentală, în condiţiile în care 70% din exportul României este către Uniunea Europeană. Gheorghiu a spus că această autostradă ar fi şansa municipiului Fălticeni de a atrage investiţii importante, având o poziţionare geografică favorabilă. „În momentul în care dezvoltarea economică ar porni, ar atrage după sine şi o creştere demografică şi o dezvoltare urbană ce se poate realiza împreună cu Baia, ce reprezintă un spaţiu geografic şi istoric complementar, preluând şi moştenirea istorică a <Civitas moldovensis>. La ceas aniversar, urez la mulţi ani tuturor locuitorilor municipiului Fălticeni ce au toate motivele să fie mândri de oraşul lor”, a spus Bogdan Gheorghiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Gheorghiu consideră că şansa la dezvoltare a zonei Fălticeni este construcţia autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bogdan Gheorghiu consideră că şansa la dezvoltare a zonei Fălticeni este construcţia autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei