Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 59 (6769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere 2018

Taxe de şcolarizare de la 2.500 la 3.700 de lei/an, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe lângă pregătirea pentru examenul de bacalaureat, elevii de clasa a XII-a sunt preocupaţi şi de universitatea unde să-şi continue studiile şi ce facultate li s-ar potrivi mai bine, inclusiv sub aspect financiar.

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a stabilit condiţiile de admitere pentru anul universitar următor, iar în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare, instituţia a decis să menţină cuantumul acestora la nivelul celor din acest an.

Astfel, viitorii studenţi care nu vor prinde un loc fără taxă la învăţământ de zi vor trebui să scoată anual din buzunare sume cuprinse între 2.500 de lei/an şi 3.700 de lei/an, cele mai piperate taxe fiind la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare (Departamentul de Sănătate).

La programele de masterat, taxele de studiu sunt de 3.000 de lei, iar cele de la programele de conversie profesională sunt de 2.950 de lei/an.

 

Taxele anuale de la cele 10 facultăţi ale USV

2.500 de lei, adică cea mai mică taxă de la USV, vor lăsa la casieria instituţiei studenţii programului Ecologia şi Protecţia mediului de la Facultatea de Silvicultură. La specializarea Silvicultură (cursuri la zi) taxa este de 2.850 de lei/an, iar pentru cei care vor o diplomă în acest domeniu, însă vor să studieze la distanţă (ID), taxa este de 3.750 de lei.

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, studenţii care nu beneficiază de un loc bugetat trebuie să achite anual suma de 2.900 de lei. Pentru masterat, taxa se ridică la suma de 3.000 de lei.

În cazul Facultăţii de Istorie şi Geografie, taxa de şcolarizare este de 2.900 de lei (programele de licenţă, zi).

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor taxa este de 2.950 de lei, însă pentru specializarea Calculatoare cuantumul acesteia este de 3.300 de lei.

Pentru Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, specializarea Drept, cuantumul stabilit este de 2.950 de lei, iar pentru Ştiinţe administrative şi Poliţie Locală, taxa este de 2.750 de lei.

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică propune o taxă de şcolarizare de 2.750 de lei pentru toate programele sale, iar studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară care sunt admişi pe locurile cu taxă trebuie să achite 3.000 de lei pe an, sumă valabilă şi pentru masteranzi.

La Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, taxa anuală este de 2.800 de lei, iar la Facultatea de Inginerie Mecanică este de 2.850 de lei.

Pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, taxele de şcolarizare aprobate sunt de 2.800 de lei, respectiv 2.900 de lei, în funcţie de specializare. Recordul este stabilit de specializările din cadrul Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană, respectiv Nutriţie şi diabet şi Balneofiziokinetoterapie, unde taxele anuale sunt de 3.400 de lei, respectiv 3.700 de lei.

La câteva dintre specializările USV, primii candidaţi admişi la un loc cu taxă, aflaţi la prima facultate, vor primi scutiri de taxă în valoare de 75%, 50% sau 25%.

Mai multe detalii despre admiterea la USV - condiţii de admitere, regulament,  calendar, acte necesare - pot fi accesate pe www.admitere.usv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxe de şcolarizare de la 2.500 la 3.700 de lei/an, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 3071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Taxe de şcolarizare de la 2.500 la 3.700 de lei/an, la Universitatea „Ştefan cel Mare”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei