Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 57 (6767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Premierul Viorica Dăncilă anunţă începerea lucrărilor la autostrada Bucureşti – Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunţat că anul acesta vor începe lucrările la autostrada Bucureşti – Suceava. În discursul pe care l-a avut în cadrul Congresului extraordinar al PSD, care a avut loc sâmbătă, la Sala Palatului din Bucureşti, Viorica Dăncilă a anunţat că în 2018, când se sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri, vor fi realizate 100 de măsuri extrem de importante pentru România. Unul dintre proiectele anunţate de Viorica Dăncilă a fost şi cel al autostrăzii de la Bucureşti la Suceava.

Prima măsură anunţată de Viorica Dăncilă a fost modificarea Legii achiziţiilor publice şi înfiinţarea tribunalelor de achiziţii publice, lucru solicitat în special de primarii din întreaga ţară. Ea a arătat că pentru achiziţiile publice va fi adoptat modelul german, o altă măsură fiind şi reducerea termenului de rezolvare a contestaţiilor şi simplificarea procedurilor care se derulează până la atribuirea contractelor.

Premierul României a spus că tot în 2018 se vor adopta Legea finanţelor publice locale, Legea turismului, vor fi modificate legile redevenţelor şi a minelor şi va fi adoptată legea lobby-ului. Viorica Dăncilă a precizat că în acest an se vor adopta şi legea pentru combaterea violenţei domestice şi vor intra în vigoare noile legi ale justiţiei. „Tot în 2018 va intra în vigoare Codul Administrativ, care conţine statutul funcţionarului public, prin care se va da posibilitatea departajării funcţionarilor performanţi de restul funcţionarilor. Ţintim debirocratizarea instituţională, ne propunem digitalizarea instituţiilor şi să delimităm clar răspunderea legală de ceea ce înseamnă oportunitatea luării unor decizii”, a precizat premierul României, care a mai adăugat că tot în 2018 se intenţionează înfiinţarea unui departament de achiziţii centralizate şi implementarea noului sistem informatic de achiziţii publice.

Viorica Dăncilă a subliniat că ţinta Guvernului pe care îl conduce este atingerea, în 2018, a unei cote de absorbţie de 25% din fondurile europene, concomitent cu lansarea tuturor apelurilor de proiecte. „Miza noastră este să investim întâi fondurile europene şi pe urmă fondurile din bugetul propriu”, a spus Dăncilă.

Făcând referire la investiţiile în infrastructură, premierul României a spus că pentru acest an sunt prevăzute mai multe proiecte importante, unul dintre acestea fiind începerea autostrăzii Bucureşti - Suceava. La acesta se adaugă şi autostrada Suplacu de Barcău – Borş, Piteşti – Sibiu, dar şi modernizarea Aeroportului Otopeni. Viorica Dăncilă a declarat că o măsură aşteptată, care se va implementa în acest an se referă la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, care va fi 100% în proprietatea statului. Ea a arătat că acest fond va avea la dispoziţie o sumă de zece miliarde de euro, va fi condus de cei mai buni manageri de investiţii români, iar banii vor fi investiţi în autostrăzi, spitale, centre de colectare legume, fructe „şi tot ceea ce se pliază pe nevoile din România”.

 

Viorica Dăncilă mizează pe sprijinul ministrului Valentin Popa pentru noua Lege a educaţiei

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a subliniat că mizează pe implicarea şi ajutorul ministrului Învăţământului, suceveanul Valentin Popa, pentru modificarea Legii Educaţiei. „În 2018 vom avea programul pentru îmbunătăţirea educaţiei din mediul rural. Şi vorbim aici de finalizarea construcţiei a 178 de creşe şi grădiniţe şi finalizarea modernizării a 618 unităţi de învăţământ. Un punct important, şi mă sprijin pe ajutorul şi pe implicarea ta, Valentin Popa, este Legea educaţiei. Şi aici vreau să fac referire la modificarea curriculei şi a programei şcolare, precum şi corelarea acesteia cu cerinţele pieţii muncii. Avem în vedere şi introducerea de măsuri care să ducă la eliminarea violenţei din şcoli, îmbunătăţirea infrastructurii şcolare şi digitalizarea învăţământului. Iar pentru această lege vom adopta modelul ţărilor cu cele mai performante sisteme de educaţie”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai precizat că pentru anul acesta sunt programate şi investiţii în infrastructură care vor fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Viorica Dăncilă anunţă începerea lucrărilor la autostrada Bucureşti – Suceava.
 Vizualizări articol: 5642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 11 voturi
Premierul Viorica Dăncilă anunţă începerea lucrărilor la autostrada Bucureşti – Suceava2.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei