Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 57 (6767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La nivel înalt

Un grup al etnicilor polonezi din Bucovina, prezent la preşedinţia Poloniei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de 20 de tineri polonezi din Bucovina a participat săptămâna trecută la o importantă acţiune organizată la Varşovia, sub patronajul cuplului prezidenţial. Aceştia au fost însoţiţi de preşedintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher şi deputatul din partea etnicilor polonezi în Parlamentul României, Victoria Longher. Cu toţii au participat la Bilanţul celei de-a II-a ediţii a Activităţilor de Sprijinire a Polonezilor din Est, acţiune derulată sub patronatul Cuplului Prezidenţial. Cu această ocazie, membri ai ansamblului de cântece şi dansuri poloneze „Sołonczanka”, în timpul ceremoniei festive, au prezentat un dans tradiţional specific polonezilor din Bucovina. Pe lângă oaspeţii din România, la întâlnire au prezentat momente artistice şi alte grupuri din Ucraina şi Republica Moldova.
„Aş dori ca polonezii din întreaga lume să trăiască un secol de independenţă. Copiii ies pe scenă şi vorbesc frumos în poloneză, cântă în poloneză, prezintă dansuri care fac parte din marea noastră tradiţie. Dorim să le mulţumim tuturor profesorilor polonezi, tuturor organizatorilor vieţii culturale poloneze, tuturor celor care conduc casele poloneze. Mulţumim tuturor preoţilor polonezi care lucrează în aceste zone şi care, prin intermediul slujirii lor pastorale, întăresc acest spirit, pe de o parte credinţa, tradiţia şi cultura poloneză, dar, mai presus de toate, susţin, de cele mai multe ori, spiritul polonez. Vă încurajăm din toată inima să continuaţi să faceţi acest lucru astfel putând duce mai departe acest spirit generaţiilor următoare”, a fost mesajul preşedintelui Republicii Polone, Andrzej Duda.

Cu acelaşi prilej a vorbit şi Prima Doamnă a Poloniei. Aceasta s-a adresat tuturor etnicilor polonezi din afara graniţelor ţării.
„Merită să te ajuţi! Este o expresie a recunoştinţei noastre faţă de toţi cei care se ocupă de dezvoltarea educaţiei comunităţii poloneze în străinătate. Toate aceste eforturi sunt extrem de importante pentru că întăresc simţul identităţii naţionale poloneze între generaţiile care s-au născut în afara Poloniei”, a arătat Agata Kornhauser-Duda.
Potrivit Primei Doamne a Poloniei, o mare parte din darurile din cadrul Acţiunii de Ajutor a Polonezilor din Est au mers către şcoli, un semn al recunoştinţei pentru cei care au păstrat vie limba polonă în ţările în care convieţuiesc acum alături de populaţiile majoritare.
„Aceasta este o mărturie atât de frumoasă, faptul că noi polonezii, ne-am risipit peste tot în lume şi indiferent de locul în care trăim, suntem o singură familie pentru că noi purtăm Polonia în inimile noastre”, a conchis Agata Kornhauser-Duda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un grup al etnicilor polonezi din Bucovina, prezent la preşedinţia Poloniei.
 Vizualizări articol: 1672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Un grup al etnicilor polonezi din Bucovina, prezent la preşedinţia Poloniei4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei