Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 57 (6767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Călineşti-Enache

7.000 de euro, necesari pentru achiziţionarea unei case în care să locuiască o familie necăjită cu cinci copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

7.000 de euro ar fi necesari pentru achiziţionarea unei case, în satul Călineşti - Enache, în care să locuiască familia Nicolae şi Florentina Huţan, împreună cu cei cinci copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 11 ani, după ce, în seara primei zile de Crăciun, au pierdut toată agoniseala. Un incendiu le-a cuprins două anexe gospodăreşti. În Monitorul de Suceava a apărut reportajul „O familie cu cinci copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 11 ani, din Călineşti - Enache, are nevoie urgentă de ajutor”, şi o mulţime de oameni le-a sărit în ajutor. În incendiul care le-a cuprinsgospodăria, au ars „un adăpost de animale şi o şură, construcţie corp comun, pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi, precum şi circa două tone de furaje”, după cum au constatat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Din păcate, au pierit şi cei doi cai ai familiei, cu care Nicolae Huţan îşi câştiga existenţa, singura sursă de venit a familiei.

 

Casă şi teren, circa 10.000 de euro

Un grup de oameni inimoşi, care a creat pe Facebook pagina „Dăruim împreună zâmbete” şi care s-a implicat în mai multe cazuri umanitare, a fost impresionat de reportajul din Monitorul de Suceava care prezenta situaţia dramatică prin care trece familia Huţan şi le-a cumpărat o vacă, pentru a le asigura o sursă de mâncare zilnică. Alţi oameni cu suflet mare au oferit acestei familii un cal, doi porci, câteva găini, alimente, rechizite pentru copii, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de îngrijire şi suma de 2.025 de euro. Animalele se află acum în grajdul unei rude, până ce vor avea propria lor gospodărie. Familia Huţan locuieşte, de mai bine de zece ani, într-o căsuţă cu două camere, prin bunăvoinţa proprietarei, Otilia Rebenciuc. Femeia a spus că vrea să vândă proprietatea, aşa că familia Huţan este nevoită, cât mai repede, să-şi caute un alt adăpost. Familia Huţan are nevoie de o căsuţă proprie, în care să-şi crească în linişte cei cinci copii. Mădălina Mirela Antonesi, naşa de cununie a familiei Huţan, care s-a oferit să facă şi meditaţii cu copiii, sâmbăta şi duminica, şi-a luat pe umeri misiunea de a-i ajuta pe aceşti oameni necăjiţi să se mute într-o căsuţă a lor. Ea a găsit în satul Călineşti - Enache o gospodărie, o căsuţă cu două camere şi un mic adăpost pentru animale, pe care proprietarul vrea o să o vândă cu 7.000 de euro. Gospodăria cuprinde şi o bucată destul de mare de teren, grădină, pentru care proprietarul mai cere circa 3.000 de euro. „Din donaţii, s-au adunat 2.025 de euro. Dacă reuşim să adunăm întreaga sumă de bani, vrem ca anul acesta familia Huţan să se mute în noua casă. Locuinţa nu este mare, este o casă veche, dar care ar putea să le ofere lor linişte, să devină un cămin prietenos pentru cei cinci copii. Microbuzul şcolar trece chiar prin faţa casei şi ar fi un avantaj pentru copii, care fac naveta la şcoală. Am promisiuni din partea unor firme că vor ajuta această familie să aibă un acoperiş deasupra capului”, ne-a spus Mădălina Mirela Antonesi

 

Se pot face donaţii în lei

Copiii familiei Huţan au următoarele vârste: Sara, 11 ani, elevă în clasa a V-a, Ştefan, 9 ani, clasa a III-a, Matei, 5 ani, la grădiniţă, Abel, 3 ani, şi Mădălin, 2 ani. Întreaga familie Huţan vrea să transmită un mesaj de mulţumire şi multă preţuire tuturor celor care i-au ajutat până acum. Fiecare gest venit din partea celor care le-au trecut pragul, oameni generoşi, a însemnat pentru cei cinci copii o speranţă la normalitate. Familia Huţan are nevoie în continuare de ajutor. Cei care pot să ajute această familie pot să ia legătura cu tatăl copiilor, la numărul de telefon 0740-260.514, cu Mădălina Mirela Antonesi (naşa familiei), la numărul de telefon 0743-487.038 sau pot să doneze sume de bani în contul deschis de familia Huţan la Banca Transilvania, pe numele Huţan Florentina, cont curent în lei, IBAN – RO45BTRLRONCRT0437156701.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 7.000 de euro, necesari pentru achiziţionarea unei case în care să locuiască o familie necăjită cu cinci copii.
 Vizualizări articol: 2540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
7.000 de euro, necesari pentru achiziţionarea unei case în care să locuiască o familie necăjită cu cinci copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei