Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 57 (6767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băutura, bat-o vina!

Zeci de şoferi verificaţi cu etilotestul. Mulţi au picat testul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe echipaje de poliţie au fost prezente în trafic la finalul săptămânii trecute. Ca şi în săptămânile anterioare, unul dintre obiectivele vizate a fost verificarea cu etilotestul a şoferilor care au plecat la drum la volanul autovehiculelor.

În zona municipiului Suceava acţiunea de control s-a derulat chiar în seara zilei de 8 martie, ocazie cu care au fost puşi să sufle în etilotest 30 de şoferi. O treime au picat testul, iar patru dintre ei s-au ales şi cu dosare penale deoarece valoarea din etilotest a depăşit 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia acestei razii s-au aplicat 69 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.830 lei, au fost reţinute 14 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Situaţia nu a fost cu mult deosebită nici în zona Milișăuți - Solca - Cajvana. Cu ocazia acţiunii de sâmbătă, 10 martie, au fost verificate 79 autovehicule, 90 de persoane fiind legitimate şi 22 conducători auto fiind testați alcoolscopic. Cu această ocazie s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.135 lei.

Printre cei care s-au ales cu dosar penal se numără şi un bărbat de 44 de ani, din localitatea Bădeuți, care conducea un tractor înregistrat pe strada Podului din orașul Milișăuți. La verificările de rigoare s-a constatat că tractoristul avea permisul de conducere anulat, iar în plus emana şi miros de alcool. Deoarece a refuzat să sufle în etilotest, pe lângă infracţiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” va mai fi cercetat penal şi pentru comiterea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

 

A înjurat în trafic un pieton deşi era băut zdravăn la volan

Un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Rădăuţi, s-a ales cu dosar penal după ce a înjurat o altă persoană. Recalcitrantul se afla la volanul unui autoturism, deşi băuse zdravăn înainte de a pleca la drum. La un moment dat, a fost nemulţumit de un pieton, care a sesizat că şoferul abia se ţinea pe picioare, motiv pentru care a sunat la 112. Rezultatul a fost de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care şoferul este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Lista şoferilor care au călcat pe bec este completată de un bărbat de 49 de ani, din Sadova, în cazul căruia etilotestul a arătat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar şi de un bărbat de 64 de ani, din Suceava. Acesta din urmă a fost prins la Mitocu Dragomirnei, iar testarea cu aparatul etilotest avea să-i fie nefavorabilă după ce rezultatul a fost 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de şoferi verificaţi cu etilotestul. Mulţi au picat testul.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de şoferi verificaţi cu etilotestul. Mulţi au picat testul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei