Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 57 (6767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Gheorghe Flutur continuă ofensiva pentru construcţia drumului rapid pe coridorul european nord-sud prin estul Carpaţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că împreună cu autorităţile din Cernăuţi şi Lvov, din Ucraina, va continua demersurile pentru construcţia drumului rapid pe coridorul european nord-sud prin estul Carpaţilor. Gheorghe Flutur a avut o întâlnire de lucru la Consiliul Judeţean Suceava pe teme ale cooperării transfrontaliere cu o delegaţie din Ucraina, din care au făcut parte preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ioan Muntean şi preşedintele Consiliului Regional Lvov, Oleksandr Hanushchyn.

În cadrul discuţiilor, principalul subiect abordat de Gheorghe Flutur a fost continuarea şi accentuarea demersurilor pentru realizarea drumului rapid pe coridorul nord-sud prin estul Carpaţilor, de la Baltică la Marea Neagră prin Lvov - Cernăuţi - Siret - Suceava - Paşcani - Bacău - Focşani, şi în continuare spre Bucureşti.

„Vom aborda toate căile şi toate instrumentele financiare posibile, ne vom adresa instituţiilor europene pentru a obţine fonduri, inclusiv prin mecanismele cooperării în Carpaţi”, a spus Flutur, care a arătat că Munţii Carpaţi se întind pe teritoriul a şapte state, peste 50% fiind pe teritoriul României. El a precizat că munţii Carpaţi ocupă aproximativ o treime din suprafaţa României, iar în judeţul Suceava, zonele montane ocupă două treimi din suprafaţa judeţului.

Flutur a spus că judeţul Suceava are cel mai mare sector românesc, cuprinzând 50 localităţi, respectiv două municipii, cinci oraşe şi 43 comune, cu un număr de 156 sate şi o populaţie de aproape 300.000 locuitori.

La întâlnirea de lucru de la CJ Suceava au participat şi specialişti în mai multe domenii de interes pe sectorul transfrontalier, infrastructură, patrimoniu cultural, sănătate, educaţie, turism, dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, primarul Sucevei, Ion Lungu precum şi primari din localităţi de frontieră.

„A fost o întâlnire foarte bună. Am propus realizarea de parteneriate şi proiecte comune între localităţi din judeţul Suceava şi din Ucraina, pentru a putea accesa fonduri. Ca noutate, pe lângă fondurile alocate proiectelor comune în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ucraina 2014-2020, se pot accesa granturi acordate de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein. De săptămâna viitoare se va trece la activitatea pe grupuri de lucru”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur continuă ofensiva pentru construcţia drumului rapid pe coridorul european nord-sud prin estul Carpaţilor.
 Vizualizări articol: 2973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 7 voturi
Gheorghe Flutur continuă ofensiva pentru construcţia drumului rapid pe coridorul european nord-sud prin estul Carpaţilor2.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei