Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 57 (6767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Varșovia

Trei eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, la Olimpiada Internaţională de Limba Polonă Maternă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevele Monika Eugenia Marculac, Ana Drozdek și Justyna Drozdek s-au calificat la etapa internaţională a Olimpiadei de Limbă și Literatură Polonă din Varșovia, ediţia cu numărul  XLVIII-a, care va avea loc în perioada 10-14 aprilie 2018.

Acestea au obţinut cele mai bune punctaje în cadrul etapei naţionale a concursului, găzduit de Colegiul tehnic „Samuil Isopescu”, în data de 10 martie. Media cea mai mare a Olimpiadei de Limba Polonă Maternă, etapa naţională, a fost obţinută de Justyna Drozdek.

„Îi felicităm pe toţi participanţii la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Naţionale de Limba Polonă Maternă, iar elevelor de liceu care s-au calificat pentru etapa internaţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Polonă din Varșovia le urăm mult succes!”, a menţionat Uniunea Polonezilor din România.

La festivitatea de premiere au participat Ghervazen Longher - preşedintele Uniunii Polonezilor din România şi Victoria Longher - deputat din partea Uniunii Polonezilor.

 

Rezultatele de la etapa naţională

La faza naţională a olimpiadei de anul acesta au luat parte 18 elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, pregătiţi de profesorii Maria Ostorvschi -Chachula, Edviga Molner și Tomasz Kobuszewski, precum și 10 elevi de liceu pregătiţi de profesorii Małgorzata Kobuszewska şi Tomasz Kobuszewski.

La categoria clasei a VII-a, locul I a fost ocupat de Gabriela Maria Stroca, locul II – Petronela Ancuţa Gavliuc, iar locul III – Caterina Beleș, toate de la Școala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Soloneţu Nou. Menţiune a obţinut Miguel Markulak, tot din Soloneţu Nou.

La categoria clasei a VIII-a, cea mai bună a fost Andreea Sara Beleș din Soloneţu Nou, locul II a fost ocupat de Iuliana Anastasia Drozdek, iar locul III – Monika Anelia Marculak, ambele de la Școala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului. Menţiunea de la această categorie a fost obţinută de Veronica Iuliana Vavrici din Soloneţu Nou.

La categoria ciclului liceal, la clasa a IX-a, locul I l-a ocupat Monica Eugenia Marculeac, locul II – Ana Iulia Drozdek, eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, iar locul III – Daniel Gabriel Iedenac, elev la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava.

Dintre elevii clasei a X-a a Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, Justyna Mariana Drozdek a obţinut locul I, iar eleva Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava, Bianca Paula Iedenac, are locul III. Lucian Ioan Revai, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, a obţinut menţiune. Clasa a XI-a a fost reprezentată de Monica Ianinca Baleac – locul II și de Gabriela Drosceac – locul III, ambele eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, la Olimpiada Internaţională de Limba Polonă Maternă.
 Vizualizări articol: 1764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, la Olimpiada Internaţională de Limba Polonă Maternă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei