Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 47 (6757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A recunoscut tot şi a scăpat uşor

A condus beat, fără permis şi a ultragiat cinci poliţişti, dar a scăpat de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din comuna Frătăuţii Vechi, care ajunsese spaima poliţiştilor de la Secţia Rurală Gălăneşti, adunând mai multe dosare penale la regimul rutier, pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, şi care a fost trimis în judecată şi pentru cinci fapte de ultraj asupra oamenilor legii, a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an, 5 luni şi 10 zile de închisoare, pedeapsa fiind suspendată condiţionat, pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi jumătate.

Florin Marius Pleşca a scăpat foarte uşor, în condiţiile în care a acceptat să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei, recunoscând toate faptele pentru care a fost trimis în judecată. În aceste condiţii, la primul termen de judecată, având în vedere acordul de recunoaştere încheiat, magistraţii de la Rădăuţi au dat şi sentinţa. Florin Marius Pleşca se afla în arest preventiv din data de 21 noiembrie 2017, când i-a ameninţat pe cei cinci poliţişti care au intervenit pentru imobilizarea sa.

Judecătoria Rădăuţi a dispus punerea de îndată în libertate a lui Florin Marius Pleşca, asta în condiţiile în care a fost condamnat cu suspendare.

Florin Marius Pleşca are însă un termen de încercare de 3 ani şi jumătate, iar dacă va mai comite vreo infracţiune va ajunge după gratii. Practic, Pleşca este de acum la mâna poliţiştilor,  riscând o condamnare cumulată, cu tot cu pedeapsa suspendată sub supraveghere, dacă mai comite vreo infracţiune.

 

Infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată şi condamnat

Pe 21 noiembrie 2017, pe timp de noapte, un echipaj de la Secţia Rurală de Poliţie Gălăneşti a fost sesizat prin 112 despre faptul că pe DJ 178F, în comuna Frătăuţii Vechi, are loc un conflict în care este implicat un şofer beat. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au observat un autoturism marca BMW ce se afla în şanţul de pe marginea drumului judeţean. La volanul autoturismului a fost găsit un bărbat care se exprima incoerent şi mirosea puternic a alcool. Acesta, identificat în persoana lui Florin Marius Pleşca, a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi poliţişti deplasaţi iniţial la faţa locului s-au lovit de refuzul bărbatului de a merge la spital, pentru recoltarea de probe biologice. Ei au solicitat sprijin la Poliţia municipiului Rădăuţi, trei lucrători de la Biroul de Ordine Publică ajungând la faţa locului. Bărbatul a fost imobilizat şi transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe timpul intervenţiei de imobilizare, Florin Marius Pleşca i-ar fi ameninţat cu moartea şi a încercat să-i lovească pe poliţişti, de aici rezultând infracţiunea de ultraj faţă de toţi cei cinci. De precizat că nici unul din cei cinci poliţişti nu a suferit leziuni, fapta de ultraj fiind doar sub forma ameninţării. 

Florin Marius Pleşca a fost trimis în judecată, din stare de arest preventiv, pentru ultraj, părţile vătămate fiind cei cinci poliţişti care au intervenit pentru imobilizarea sa, precum şi pentru infracţiunile de conducere fără permis şi refuzul de a se sustrage de la prelevarea de probe biologice. El a luat câte 8 luni de închisoare pentru infracţiunile la regimul rutier şi 4 luni pentru ultraj. După contopirea pedepselor şi aplicarea sporului, a rezultat condamnarea la 1 an, 5 luni şi 10 zile de închisoare, cu termenul de supraveghere amintit, de 3 ani şi 6 luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A condus beat, fără permis şi a ultragiat cinci poliţişti, dar a scăpat de închisoare.
 Vizualizări articol: 3252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
A condus beat, fără permis şi a ultragiat cinci poliţişti, dar a scăpat de închisoare4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei