Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 47 (6757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

IT

Colegiul “Nicu Gane” şi Colegiul „Ștefan cel Mare” au fost desemnate Centre de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni au fost desemnate Centre de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei (CETI), în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Guvernului Japoniei.

Ca urmare a selecţiei, cele două unităţi vor beneficia de un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante şi o tablă interactivă.

60 de astfel de centre vor funcţiona în toată ţara, proiectul având ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a elevilor din clasele IX - XIII capabili de performanţe înalte.

Procesul de selecţie a liceelor a avut două etape, Colegiul „Ștefan cel Mare” fiind selectat în prima fază, iar colegiul fălticenean în etapa a doua.

Dintre criteriile care au fost luate în calcul în prima etapă au fost: existenţa profilului matematică-informatică, intensiv informatică, elevi cu rezultate la olimpiadele de profil, profesori pregătitori ai lotului naţional de informatică etc. Au fost eligibile liceele care şi-au asumat îndeplinirea mai multor condiţii (program de cel puţin 10 ore/ săptămână adresat copiilor din comunitate interesaţi să participe la activităţi, pe o durată de cel puţin doi ani de la data punerii în funcţiune a centrului, formarea de cadre didactice). Etapa a II-a a presupus o evaluare efectuată de o comisie naţională în urma căreia au fost selectate încă 13 centre la nivel naţional, care obţin cele mai bune punctaje.

Potrivit ministerului de resort, implementarea acestui proiect porneşte de la modelul japonez de a preda această disciplină şi de la necesitatea înfiinţării în ţara noastră a unor centre care să ofere elevilor o pregătire avansată, calificată şi centrată pe aptitudinile şi nevoile lor de instruire, respectiv pe stimularea creativităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul “Nicu Gane” şi Colegiul „Ștefan cel Mare” au fost desemnate Centre de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul “Nicu Gane” şi Colegiul „Ștefan cel Mare” au fost desemnate Centre de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei