Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 47 (6757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Zilele Euroscola"

Elevi şi profesori ai Colegiului „Nicu Gane” Fălticeni, la Parlamentul European de la Strasbourg

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni au participat joi, 22 februarie 2018, la „Zilele Euroscola” de la Strasbourg, ca urmare a câştigării selecției naționale pentru cea de-a X-a ediție a concursului „Euroscola”.

Cei 24 de elevi, însoțiți de doi profesori coordonatori, au trăit o experiență unică, alături de 458 de elevi şi 52 de profesori din 21 de state membre ale Uniunii Europene. Pe lângă faptul că şi-au îmbogățit cunoştințele despre procesul de integrare europeană, aceştia au avut şansa de a descoperi modul de funcționare a Parlamentului European, de a comunica, de a coopera şi de a-şi împărtăşi viziunile şi aspirațiile, a povestit consilierul educativ, prof. Viorica Bența.

Un moment inedit al programului a fost prezentarea în limba engleză a țării, a localității şi a şcolii, elevii români impresionând prin dezinvoltură, simțul umorului, prezență de spirit şi acuratețe lingvistică.

Invitați în sala de şedințe Louis Weiss, elevii au ocupat locurile parlamentarilor europeni, au formulat şi dezbătut propuneri legislative, au adresat întrebări, au făcut comentarii, au adoptat sau respins propunerile legislative într-o altă limbă decât cea maternă, având astfel ocazia de a exersa participarea la construcția Uniunii Europene. Elevii, distribuiți aleatoriu în şase comisii, au dezbătut probleme stringente precum: mediul natural şi energiile regenerabile, securitatea şi drepturile omului, viitorul Europei, migrația şi integrarea, locurile de muncă pentru tineri, anul european al patrimoniului cultural etc.

În paralel, profesorii din țările prezente au participat la o dezbatere legată de efectele migrației ilegale asupra evoluției spațiului european.

De asemenea, împărțiți în grupe multinaționale de câte patru membri, elevii fălticeneni au fost selectați şi în finala concursului de cultură generală „Eurogame”, eleva Sebastiana Pavel contribuind semnificativ la ocuparea locului II pentru echipa sa.

La sfârşitul zilei, elevii au fost felicitați pentru implicarea în activitățile propuse şi au primit diplome, tricouri şi diverse materiale documentare despre Uniunea Europeană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori ai Colegiului „Nicu Gane” Fălticeni, la Parlamentul European de la Strasbourg.
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi şi profesori ai Colegiului „Nicu Gane” Fălticeni, la Parlamentul European de la Strasbourg0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei