Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 47 (6757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Cărţile copilăriei”

Peste 2.000 de volume noi, donate unor şcoli din mediul rural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 2.000 de cărţi au fost donate, săptămâna trecută,  elevilor din şcoli din judeţul Suceava în cadrul campaniei „Cărţile copilăriei” a Asociaţiei Curtea Veche, demarată cu sprijinul Fundaţiei EGGER România.

Donaţiile de carte au avut loc în perioada 22-23 februarie în cadrul unor întâlniri cu elevii instituţiilor: Școala Gimnazială „Ion Vicoveanu” Vicovu de Jos, Școala Gimnazială Nr. 2 Vicovu de Jos Remezău, Școala Gimnazială Bădeuţi, Școala Gimnazială Volovăţ, Școala Gimnazială Milişăuţi, Școala Gimnazială Frătăuţii Vechi, Școala Gimnazială „Petru Muşat” Siret, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, Școala Gimnazială „Ion Pintilie” Măneuţi, Școala Gimnazială Satu Mare şi Școala Gimnazială Țibeni.        

În cadrul evenimentelor au participat cu discursuri motivaţionale: Iren Arsene (preşedinte Asociaţia Curtea Veche), Luca Ciubotaru (cetăţean de onoare al municipiului Rădăuţi, delegat de tineret al României la Organizaţia Naţiunilor Unite 2014/2015) şiAndreea Lupescu, jurnalist şi artist, care a susţinut un moment interactiv de lectură prin care le-a demonstrat copiilor că cititul poate fi distractiv dacă îşi activează imaginaţia. Proiectul continuă prin înfiinţarea cluburilor de lectură „Cărţile copilăriei” cu activităţi interactive susţinute de profesori şi voluntari locali şi cu o nouă serie de donaţii în luna decembrie.

 

A doua etapă a programului naţional

Donaţia face parte din cadrul programului naţional de lectură „Cărţile copilăriei”, început în toamna anului trecut, iar până în prezent peste 3.500 de volume au ajuns în 22 de unităţi de învăţământ din judeţ.

Proiectul a fost demarat la iniţiativa tânărului Luca Ciubotaru, absolvent al Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi şidelegat de tineret al României la Organizaţia Naţiunilor Unite în mandatul 2014/2015.

„Mi-am dorit să văd această idee transformată în realitate la Rădăuţi pentru că educaţia de calitate stă la baza oricărei societăţi puternice. În secolul actual, unde tehnologia se dezvoltă de la o zi la alta şi este prezentă tot mai mult în vieţile noastre, lectura din plăcere a devenit o preocupare rară. Școala are misiunea nobilă ca pe lângă elevi foarte bine pregătiţi la anumite materii, să modeleze şi să formeze caractere, iar lectura transformată într-un obicei poate contribui la acest lucru”, a declarat Luca Ciubotaru.

Referitor la acest proiect, Ioan Banciu, preşedintele Fundaţiei EGGER, a declarat: “Suntem foarte mulţumiţi de felul în care s-a desfăşurat implementarea acestui amplu proiect. Aflându-ne deja la a doua fază a campaniei de donaţii de cărţi, putem vorbi despre rezultate îmbucurătoare în ceea ce priveşte creşterea interesului pentru lectură în rândul elevilor din clasele V-VIII. Astfel, o mare parte din tinerii beneficiari ai acestei campanii sunt membri în cluburi de carte ce se întâlnesc periodic pentru a schimba impresii despre ultimele lecturi”.

Evenimentele organizate în judeţul Suceava fac parte din programul “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociaţia Curtea Veche, care cuprinde alături de oferirea volumelor şi înfiinţarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi, ateliere şi Festivalul de lectură Narativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de volume noi, donate unor şcoli din mediul rural.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 2.000 de volume noi, donate unor şcoli din mediul rural5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei