Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 47 (6757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Foc

Dramă la Rădăuți: un bătrân carbonizat, o familie rămasă fără casă în toiul iernii și două gospodării distruse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Rădăuțenii care au traversat ieri dimineață Calea Bucovinei din municipiu au rămas surprinși de grozăvia pe care au văzut-o vizavi de sediul Poliției de Frontieră. Dacă în zilele în care trecuseră anterior pe acolo erau obișnuiți să intre în micul magazin alimentar din zonă pentru un corn sau pentru alte cumpărături, ieri dimineață au găsit doar ruine și lemn carbonizat... În una dintre case locuia Laurențiu Enciu, un bătrân de 86 de ani, iar în gospodăria cu alimentară la parter locuia familia Cazac, Vasile și Oltea. Însă destinul a făcut ca acum, într-o perioadă în care temperaturile la Rădăuți să jongleze pe la valoarea de -20 de grade Celsius, focul să le dea viața peste cap.

 

În anexa de la care izbucnise incendiul a fost descoperit trupul carbonizat al octogenarului

Luni seară, puțin după ora 19.00, Oltea Cazac era în casă și se odihnea. La un moment dat a auzit mai multe voci care strigau: „Foc, foc, arde!” „Deodată am auzit mai multe voci care strigau că arde și în același timp m-au sunat fetele de la florărie (n.r. - din vecinătate) și mi-au spus că s-a aprins casa noastră. Nu mai țin minte exact cum am ieșit din casă, cum a ieșit soțul meu, îmi aduc aminte doar de flăcări și fum”, povestește femeia cu lacrimi în ochi.

Un grup de tineri de la un local din apropiere a reușit să-i scoată pe fereastră pe soții Cazac. Și trebuie precizat că Vasile Cazac se deplasează cu greutate pentru că este grav bolnav, iar recent a trecut prin chimioterapie. După ce i-au scos din casă așa cum erau îmbrăcați, tinerii i-au dus pe cei doi soți în localul din vecinătate, apoi au încercat să intervină până la sosirea pompierilor. Palele de foc, care porniseră de la o anexă a gospodăriei vecine, în care locuia bătrânul Enciu, puseseră stăpânire pe o suprafață mare din casa familie Cazac, aprinseseră și acoperișul de la casa bătrânului și, în același timp, amenințau și locuințele din vecinătate.

Imediat ce au sosit pompierii, în anexa de la care izbucnise incendiul au descoperit trupul carbonizat al octogenarului. Pentru că afară temperatura era extrem de scăzută și pentru că focul era extrem de puternic, militarii pompieri au intervenit până aproape de orele 2 din noapte.

Oltea Cazac își încheie, printre lacrimi, povestea nefericită: „A ars și s-a distrus totul… Soțul meu e bolnav, acum e ger și am rămas fără acoperiș deasupra capului… Nu știu cum ne vom descurca. Deocamdată vom locui la rude la Bădeuți”. Ieri după-amiază, în fața ruinelor de pe Calea Bucovinei, un bărbat din mulțimea de curioși mi-a spus că în urmă cu exact trei ani murise fiul familiei Enciu. 

 

Pompierii au salvat restul locuințelor și clădirile învecinate

Conform comunicatului primit de la ISU Suceava, la incendiul de luni seară militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți și ai Gărzii de Intervenție Siret au intervenit cu cinci autospeciale și o ambulanță SMURD, iar la sosirea echipajelor ardeau generalizat două gospodării, locuințe și construcții anexe, cu pericol de propagare la clădirile învecinate. După localizarea flăcărilor, pompierii au pătruns într-una dintre locuințe, unde, din nefericire, au găsit trupul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 86 de ani. La prima gospodărie au ars acoperișul casei pe aproximativ 150 de metri pătrați, casa scării și bunuri materiale din interior, s-au degradat pereții și tavanul camerelor de la mansardă și de la parter, elemente de tâmplărie, precum și izolația exterioară și a camerelor învecinate, pe o suprafață totală de aproximativ 150 de metri pătrați. La a doua proprietate, au ars anexele gospodărești (o cameră de locuit și o magazie de lemne) cu bunurile aferente, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. A ars și acoperișul casei pe 100 de metri pătrați și s-a degradat tavanul pe 150 de metri pătrați.

Flăcările au izbucnit în dormitorul proprietarului găsit decedat, cel mai probabil din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură. Incendiul a fost lichidat la ora 1:50, iar pompierii au salvat restul locuințelor și clădirile învecinate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dramă la Rădăuți: un bătrân carbonizat, o familie rămasă fără casă în toiul iernii și două gospodării distruse.
 Vizualizări articol: 3509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dramă la Rădăuți: un bătrân carbonizat, o familie rămasă fără casă în toiul iernii și două gospodării distruse5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei