Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 47 (6757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obligaţii neglijate

Amenzi de până la 2.000 de lei din cauza ţurţurilor de pe clădiri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ţurţurii formaţi pe clădirile din municipiul Suceava îi pot costa scump pe proprietarii spaţiilor respective, care au obligaţia de a-i curăţa, pentru a preveni eventuale incidente neplăcute sau chiar tragedii.

Conform unei decizii de Consiliu Local, cea referitoare la “Normele privind buna convieţuire, ordinea şi liniştea publică, transportul public de călători, gospodărirea oraşului şi protecţia mediului”, neîndepărtarea pe timp de iarnă a ţurţurilor se pedepseşte la persoanele fizice cu amenzi între 100 şi 1.000 de lei, iar la cele juridice cu amenzi cuprinse între 200 şi 2.000 de lei.

„Periodic reamintim asociaţiilor de proprietari că au datoria de a îndepărta ţurţurii de gheaţă care atârnă pe la balcoane sau pe la streşinile clădirilor, fiecare proprietar de clădire având astfel de obligaţii. Cu toate acestea, avem foarte multe situaţii în care asociaţiile ne reclamă existenţa acestor ţurţuri, să le facem noi treaba, în loc să apeleze la serviciile unor automacarale cu care se poate interveni în locurile mai puţin accesibile”, a spus viceprimarul Marian Andronache, care a precizat că în unele situaţii s-a intervenit cu echipa de la serviciul de voluntari sau chiar cu pompierii, dar numai acolo unde exista un pericol iminent şi nu erau alte variante de îndepărtare a ţurţurilor.

O îndelungată muncă de convingere se poartă în paralel de către membrii Poliţiei Locale Suceava cu agenţii economici din oraş. Pe bază de tabel, poliţiştii locali au mers din uşă în uşă, atenţionându-i de faptul că au obligaţia de a curăţa ţurţurii formaţi la jgheaburile de scurgere şi cei de la streşinile clădirilor.

În general, formarea ţurţurilor este favorizată de diferenţele mari de temperatură dintre zi şi noapte, zăpada de pe acoperişuri topindu-se şi apoi cristalizându-se, când temperaturile devin negative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de până la 2.000 de lei din cauza ţurţurilor de pe clădiri.
 Vizualizări articol: 1665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi de până la 2.000 de lei din cauza ţurţurilor de pe clădiri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei