Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 43 (6753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Omul care-i azi mai puternic decât Ceauşescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu m-am avut niciodată în termeni cordiali cu puternicii zilei. Anul '89 aînsemnat şi eliberarea de cenzură a scriitorului şi ziaristului care sunt. Primul meu război a fost cu Ion Iliescu. Lung, urât, atunci când mi-a tăiat acreditarea, mie şi redactorilor AMPress, pentru o ştire reală, la Cotroceni. Mineriadele, porcăriile cu Regele. Ziaristica m-a învăţat să aflu şi ce-i greu de aflat. Și aflam de la Cotroceni mai multe decât aş fi aflat şi am fi aflat, ca ziarişti, prin utilizarea unei formalităţi, cea a acreditării. Acreditare la ce?  La minciună, fiindcă şi atunci şi acum apariţiile politicienilor în faţa ziariştilor sunt pentru a ascunde adevărul, a muşamaliza mişmaşuri. În plus, ziariştii sunt ei înşişi, în jenantă şi tragică măsură, cozi de topor ale mai marilor minciunii. Lefegii ai jegului politic, mulţi au uitat că ar trebui să fie argaţii schivnici ai opiniei publice, călugării adevărului, credincioşii unei misii care presupune credinţă şi har.

Am citit că Parlamentul, sensibil la ofurile domnului Dragnea, a decis să facă o comisie specială, pentru asta convocând PLENUL camerelor reunite, spre a-l beli pe unul, general înţeleg, Pahonţu, şeful ofiţerilor care păzesc de muşte politicianimea română, fiindcă nimeni n-o atacă pe Olguţa în aşternut sau pe Iohannis la schi. Dragnea, care are cea mai teribilă armă a democraţiei în buzunarul cu şlit, Parlamentul, compus din pesedişti cu carnet şi pesedişti fără, dar supuşi ordinului, Dragnea care poate face ce are chef din România şi din români, care-i azi mai puternic decât Ceauşescu, a decis să-l radă pe unul care-i probabil din dinastia lui de şmecheri post-89. Convoacă arma cu care poate dărâma azi orice, chiar şi persoana pe schiuri a sasului de la Cotroceni – puşca, cu peste 300 de cartuşe, care-i aparţine, a Kalaşnicovului parlamentar. Să chemi în PLEN puzderia de aleşi, peste cinci sute, spre a vota o comisie care să-l ancheteze pe unul care i-a supărat lui orgoliul împărătesc e cea mai sinistră porcărie a scroafei ajunse în copac. Da-ţi-l dracului afară pe Pahonţu ăsta, dacă-i uneltitor, ca Iago din piesa shakespeariană, dar nu convocaţi Parlamentul în plen pentru că tu, Dragnea, ai chef de o răzbunare pitită sub cortina democraţiei. Chiar şi Ceauşescu avea grija unei aparenţe, iar la judecata de lângă zidul din Târgovişte, cerea să fie judecat de popor sau reprezentanţii poporului. Păi azi reprezentanţii poporului, aleşi toţi cu hârtii ştampilate şi vârâte în urnă, sunt la buzunarul sub care-şi ţine puţa domnul Dragnea. Dacă azi a făcut comisie să-l dea afară pe unul care poate fi la fel de ticălos ca el, mă întreb ce va face mâine? Va da afară ticăloşii sau, fiindcă aşa i se ridică lui, ne face, prin decizie parlamentară, republică sovietică, chiar dacă URSS nu mai există, sau parte a Bangladeşului? Arma lui Dragnea, unsă bine cu alifiile tuturor avantajelor, se cheamă Parlament şi e imbatabilă. Îl dă, îmi scrie cineva, afară pe Iohannis, iute. Pagubă-n ciuperci! Și apoi de ce, fiindcă şi neamţul, rămas fără oaste şi cu un caracter care azi îmi pare beteag, s-a predat?  Să-l spulbere, dacă nu e în stare să apere ceea ce l-a adus la putere, de pe schiurile lui de zâmbet nătâng. Tristeţea mea e că, încet, încet, e dat jos, de pe iluzia că-şi aparţine, poporul român.
Dragnea, acest mic Stalin de pe Dâmboviţa, e în stare de orice azi, iar puterea lui e nemărginită. Toată funcţionărimea care gospodăreşte alegerile a fost cumpărată în avans, tutele primăriilor care-s şefe de comisii electorale au trecut de la zece milioane la cincizeci de milioane lei vechi leafă, dormitând, dând o adeverinţă de lemne pe săptămână în sate, aşa că viitorul se cheamă Dragnea. Ceauşescu abia a început să fie. Speranţele că îi ţine piept Iohannis, că democraţia e în echilibru stabil, sunt vax. Iohannis e băiatul sas de pe schiuri care credeam că e neam cu Carol I, dar el e neam cu Dâmboviţa. Poporul român, aşa cum ne arătăm azi, e plastilina perfectă pentru a modela o dictatură cu mustăţi. Auzi, plenul Parlamentului, convocat pentru a judeca un ţâşti-bâşti care l-a supărat pe măria sa! Convocaţi Parlamentul. că nu i-a zis unul noroc lui Dragnea când a sughiţat!
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul care-i azi mai puternic decât Ceauşescu.
 Vizualizări articol: 3714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 7 voturi
Omul care-i azi mai puternic decât Ceauşescu4.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliguţă de mei (reţeta străbunilor) Dacă astăzi ne imaginăm că strămoşii noştri se serveau la mesele lor de la sat sau chiar la conacul boieresc, pe lângă mâncarea de hribi sau tochitură, cu mămăliguţa aurie fără de care astăzi nu putem concepe o masă în stil... Citeşte