Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 47 (6757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare psihosomatică

Suceava va avea opt centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava a stabilit opt centre de evaluare a dezvoltării psihosomatice a preşcolarilor pentru înscrierea în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2018-2019.

Evaluarea psihosomatică şi avizul din partea psihologului sunt obligatorii pentru preşcolarii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018 inclusiv, pentru care înscrierea la clasa pregătitoare nu este obligatorie, ci este doar opţiunea părintelui.

Pentru a şti dacă viitorul elev poate face faţă cu succes clasei pregătitoare, părinţii trebuie să solicite evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului lor, efectuată de psihologii CJRAE Suceava. În caz contrar, psihologii vor recomanda ca micuţul să urmeze încă un an de grădiniţă.

Perioada prevăzută în metodologie pentru realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului este 1-23 martie 2018, între orele 10-17.

La nivelul municipiului Suceava vor fi organizate două centre de evaluare, unul la Grădiniţa cu Program Prelungit „Prichindel” din Burdujeni, de pe str. Baladei, nr. 6, şi celălalt la Liceul cu Program Sportiv Suceava, de pe bulevardul George Enescu, nr. 26A.

În Rădăuţi, centrul de evaluare va funcţiona la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, iar la Fălticeni, la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”. 

La Gura Humorului, evaluările se vor realiza la Şcoala Gimnazială „Petru Comărnescu”, în municipiul Câmpulung Moldovenesc centrul de evaluare va fi organizat la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă”, iar pentru zona Vatra Dornei, evaluarea va fi asigurată la Liceul Teoretic „Ion Luca”. Un alt centru de evaluare va fi organizat la Liceul Tehnic “Ion Nistor” Vicovu de Sus.

CJRAE Suceava transmite că „evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va realiza în prezenţa părintelui/tutorelui legal care îl însoţeşte. Cererile prin care părinţii solicită evaluarea psihosomatică vor fi furnizate de către psihologii examinatori şi vor fi completate în ziua evaluării”.

Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice va fi comunicat în scris în ziua evaluării, prin eliberarea unei recomandări.

Documentele necesare cu care se prezintă părinţii/tutorii care însoţesc copiii la evaluare sunt: copie certificat de naştere, adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia ,,clinic sănătos” sau ,,apt pentru şcoală”.

Potrivit metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2018-2019, completarea şi depunerea cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 8 şi 26 martie şi va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 şi 18 aprilie.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice arată că aceştia ar face faţă cu succes clasei pregătitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava va avea opt centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava va avea opt centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei