Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 38 (6748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a întors după gratii

„Polonic”, incendiatorul Pensiunii La Dolce Vita, reținut pentru că ar fi violat o fată de 15 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ din Broşteni cu mai multe antecedente penale, pentru fapte de furt, dar şi pentru distrugeri prin incendiere, printre care şi cazul de mare notorietate din anul 2008, atunci când Pensiunea la Dolce Vita a fost distrusă de un incendiu pus intenţionat, a ajuns din nou după gratii, de această dată pentru o infracţiune de viol.

Petrică Mândrilă, în vârstă de 35 de ani, din Broşteni, zis „Polonic”, este pus sub acuzare acum pentru trei infracţiuni, lipsire de libertate, viol şi ameninţare. Victima din acest caz este o fată de 15 ani, care ar fi fost ademenită de Mândrilă într-un apartament din Broşteni şi obligată să facă sex.

„Polonic” a ajuns în arestul poliției județene joi seară, reținut pentru 24 de ore, iar ieri urma să fie prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Vatra Dornei, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Noile acuzaţii pentru care a fost arestat

Fapta de viol ar fi fost comisă duminica trecută, pe data de 11 februarie, însă a fost sesizată abia acum două zile. O fată în vârstă de 15 ani, din Broşteni, a sesizat că a fost ademenită de Petrică Mândrilă într-un apartament din localitate, unde a fost constrânsă să facă sex, fiind ţinută în locuinţă cu forţa timp de mai multe ore. Fata nu a depus iniţial plângere, relatând că i-a fost frică pentru că a fost ameninţată de autor cu repercursiuni dacă va sesiza poliţia.

Anchetatorii de la Poliţia oraşului Broşteni, împreună cu judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale, au demarat cercetări şi au stabilit că există date care susţin comiterea faptelor. În apartamentul din Broșteni în care bărbatul locuia fără forme legale a fost efectuată și o percheziție, pentru completarea probatoriului.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, iar în cursul zilei de joi pe numele suspectului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru cele trei infracţiuni amintite, lipsire de libertate, viol şi ameninţare.

 

Incendiu în apartamentul lui „Polonic”, în urmă cu ceva mai mult de o săptămână

Săptămâna trecută, Monitorul de Suceava relatat că în ziua de 8 februarie, pompierii de la Broşteni au intervenit la un incendiu izbucnit într-unul din blocurile din localitate, focul mistuind bunuri din interior, un pat şi alte elemente de mobilier. Apartamentul era locuit de acelaşi Petrică Mândrilă, fiind lăsat să stea acolo pe timp de iarnă de un amic.

Din cercetările pompierilor şi poliţiştilor a rezultat că acesta ar fi lăsat o sticlă cu benzină lângă soba din teracotă din dormitorul apartamentului, în care era făcut foc, iar de la o scânteie benzina s-a aprins şi a cuprins patul, focul extinzându-se şi la un corp de mobilier. Având în vedere că locuinţa era adăpostul de pe timp de iarnă al individului, anchetatorii nu au avut motive să creadă că este vorba de o acţiune intenţionată.

 

Condamnat pentru incendierea unui bloc, dar eliberat mai repede

Petrică Mândrilă a fost condamnat definitiv pentru incendierea unui bloc din Broşteni, în luna martie 2014. Atunci, un bloc cu patru etaje a fost cuprins de flăcări, în urma unei acţiuni intenţionate.

Incendiatorul a dat foc unei anvelope de camion pe care a lipit-o de o magazie construită în imediata vecinătate a blocului, iar flăcările s-au propagat la izolaţia exterioară din polistiren până la acoperişul blocului, cei aproximativ 50 de locatari fiind evacuaţi din imobil.

Flăcările au distrus în întregime acoperişul blocului, dar şi balcoanele de la ultimul etaj, pagubele fiind estimate la 250.000 de lei.

El a primit o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru această faptă, dar nu a executat-o întreagă. Acesta a beneficiat, la finele anului trecut, de legea recursului compensatoriu. Este vorba de legea care a dus la eliberări masive pentru condiţiile proaste din penitenciare.

Acesta nu a rezistat însă prea mult în libertate, adăugându-şi în „CV” infracţiunile de viol şi lipsire de libertate. Pentru aceste fapte acesta are deocamdată doar calitatea de inculpat şi încă se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

 

Şapte ani de închisoare pentru incendierea pensiunii La Dolce Vita, însă sentinţa nu este definitivă

În iulie 2008, acelaşi Petrică Mândrilă, care, de altfel, şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor, a incendiat mai întâi casa şi apoi pensiunea omului de afaceri sucevean Gheorghe Berbece. Faptele s-au petrecut în două nopţi consecutive, vila omului de afaceri fiind parţial distrusă de incendiu, în timp ce pensiunea La Dolce Vita a ars aproape în totalitate, pagubele totale fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Ulterior, Mîndrilă a povestit cu lux de amănunte cum a fost plătit de Ioan Popovici, zis „Coaţă”, patronul unei pensiuni concurente, să incendieze casa şi apoi pensiunea omului de afaceri care îi făcea concurenţă.

În acest dosar, cu un parcurs extrem de întortocheat, Petrică Mândrilă a fost condamnat la şapte ani de închisoare, pentru distrugere în formă continuată şi furt.

Acum, la aproape zece ani de la incendierea pensiunii, în acest dosar nu s-a dat încă un verdict final.

„Polonic” a fost condamnat şi pentru furturi, printre altele spărgând acum câţiva ani sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava.

A urmat apoi condamnarea pentru incendierea unui bloc din Broşteni, faptă care l-a ţinut după gratii până la finele anului trecut.

Având în vedere noile acuzaţii, dar şi procesul privind incendierea pensiunii, rămâne de văzut cât va petrece de acum încolo după gratii Petrică Mândrilă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Polonic”, incendiatorul Pensiunii La Dolce Vita, reținut pentru că ar fi violat o fată de 15 ani.
 Vizualizări articol: 4453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Polonic”, incendiatorul Pensiunii La Dolce Vita, reținut pentru că ar fi violat o fată de 15 ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei