Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 38 (6748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Caravana artiștilor populari

Întâlniri-spectacol cu săli pline la Hănțești și Rădăuți, în cadrul proiectului ”10 pentru folclor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întâlniri-spectacol cu săli pline au avut loc joi, 15 februarie, la Căminul Cultural Hănţeşti și la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Nr. 5 din municipiul Rădăuţi, în cadrul proiectului ”10 pentru folclor”, ediția a III-a. La Căminul Cultural Hănţeşti, oaspeții au fost plăcut impresionați de expoziția dedicată Unirii, localnicii marcând în acest fel anul centenarului Marii Uniri. Manifestările de la Hănțești au debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți din localitate. Ulterior, artiștii și-au prezentat argumentele în favoarea introducerii folclorului ca obiect de studiu opțional în școlile din comuna Hănțești. Pe scenă, în fața publicului au evoluat artiști îndrăgiți precum poliinstrumentistul Leonard Zămă, George Finiș, Sorin Filip etc. După ce a cântat la mai multe instrumente tradiționale, poliinstrumentistul Leonard Zamă a legat un dialog cu copiii din sală, întrebându-i cum se numesc instrumentele la care a cântat. Copilul care a dat răspunsul corect a fost răsplătit cu cel mai recent material discografic al artistului. La final, elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Halunga” Hănțești au pregătit o șezătoare.

 

Elevii au dansat pe ritmuri folclorice la Rădăuți, alături de artiștii din caravana folclorului

Caravana „10 pentru folclor" a fost primită cu mult entuziasm și la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Nr. 5 din municipiul Rădăuţi. Gazdele și-au primit musafirii cu pâine și sare, iar profesorii și elevii care au ales să participe la întâlnirea-spectacol de joi au fost îmbrăcați în costume populare. Nu au lipsit de la spectacol oficialitățile locale, dar nici conducerea Inspectoratului Școlar Județean Suceava. Întâlnirea-spectacol a avut loc în sala de sport a școlii. Manifestarea a debutat solemn cu interpretarea imnului de stat ”Deșteaptă-te, române!” de către formația școlii. Pe tot parcursul spectacolului, elevii au dansat pe ritmuri folclorice, alături de artiștii din caravana folclorului. Au evoluat în aplauzele spectatorilor interpretul Ovidiu Homorodean, dar și dansatorii Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu” Suceava, maestru coregraf, Costinel Leonte. Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a III-a, a reunit în acest an peste o sută de artişti populari din judeţul Suceava şi nu numai. Activităţile culturale s-au desfăşurat, în perioada 12 - 16 februarie, în localităţile Suceava, Rădăuţi, Cajvana, Broşteni, Rădăşeni, Hănţeşti, Arbore, Baia, Slatina şi Dorna Arini. Coordonatoarea proiectului ”10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan, ne-a spus că în fiecare localitate în care Caravana ”10 pentru folclor” s-a oprit pentru câteva ore de spectacol, publicul a fost numeros și a primit cu bucurie oaspeții din țară și de peste hotare. Mai mult, spectatorii (părinți, profesori, elevi, oficialități) au fost încântați de ideea introducerii folclorului ca obiect de studiu opțional în școlile din localitățile lor de domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlniri-spectacol cu săli pline la Hănțești și Rădăuți, în cadrul proiectului ”10 pentru folclor”.
 Vizualizări articol: 1802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întâlniri-spectacol cu săli pline la Hănțești și Rădăuți, în cadrul proiectului ”10 pentru folclor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei