Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 38 (6748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Ambulatoriul secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă Suceava va fi reabilitat în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambulatoriul secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va fi reabilitat şi modernizat, în acest an, după modelul secţiei de Îngrijiri Paliative. Managerul unităţii medicale, Vasile Rîmbu, a anunţat în conferinţă de presă că renovarea este absolut necesară din cauza creșterii nivelului pânzei freatice din zona pavilionului în care funcţionează această secţie, ceea ce conduce la umezeală.

”Chiar dacă noi văruim şi igienizăm acolo o dată la trei luni, nu e suficient. Dorim să facem acelaşi tip de intervenţii ca la secţia de Îngrijiri paliative, să amenajăm la demisolul clădirii un ambulator pe măsura nevoilor şi pretenţiilor noastre”, a declarat Rîmbu.

Managerul a mai spus că lucrările vor începe când vremea va permite și vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Ambulatoriul de boli infecţioase oferă pacienţilor servicii de diagnostic, tratament și monitorizare a pacienţilor cu afecţiuni de natură infecţioasă precum: hepatitele cronice virale, hepatitele acute virale în convalescenţă pentru urmărirea evoluţiei, sindrom febril, boli acute digestive, urinare, afecţiuni acute respiratorii, sindrom poststreptococic, afecţiuni care nu necesită internarea (HIV, VHB, VHC). De asemenea, prin serviciul antirabic, asigură diagnosticul, tratamentul și monitorizarea plăgilor mușcate de animale domestice sau sălbatice.

Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă acordă asistenţă medicală atât pentru pacienţii din municipiul Suceava, cât şi pentru pacienţii din judeţ, pentru programele naţionale de sănătate pe care le coordonează.

Secţia funcţionează într-un pavilion separat, situat în curtea Spitalului Vechi, care cuprinde două niveluri şi demisol. La demisol se află Triajul şi Ambulatoriul de Boli Infecţioase, salonul pentru spitalizare de zi, cabinetul antirabic şi camere de consultaţii pacienţi, cabinetul psihologic și o sală de mese. Secţia are 80 paturi, dintre care 70 pentru adulţi şi 10 la Compartimentul de Boli Infecţioase Copii.

Menţionăm că în cadrul acestei secţii sunt diagnosticate și bolile tropicale, după care pacienţii sunt îndrumaţi către clinicile de specialitate din ţară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulatoriul secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă Suceava va fi reabilitat în acest an.
 Vizualizări articol: 2419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambulatoriul secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă Suceava va fi reabilitat în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei