Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 36 (6746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opțiuni multiple în alegerea unei pompe submersibile eficientă

Echipamente esențiale în bunul mers al gospodăriilor, pompele submersibile se găsesc pe piață într-o varietate de modele, fiind dedicate unei game largi de lucrări casnice. Începând de la pompele pentru ape curate, cu alimentare din puțuri, și până la cele utilizate pentru drenarea apelor, dedicate exclusiv apelor murdare și dotate cu tocător, fiecare utilizator beneficiază de echipamente diverse cu aplicabilitate la fel de variată.

Dată fiind multitudinea de modele existente la ora actuală, experții magazinului online shop-einstal.ro ies în întâmpinarea tuturor atât cu soluții profesionale, cât și cu un scurt ghid, util în alegerea modelului cel mai potrivit, după nevoi.

Pompe submersibile pentru scopuri diverse

 Ce sunt pompele submersibile, cum funcționează, de câte tipuri sunt, în ce medii se folosesc și ce caracteristici prezintă modelul ideal?

Aceste echipamente indispensabile sunt utilizate mai ales în cadrul locuințelor care dispun și de curte, acolo unde nu există racordare la un sistem de alimentare cu apă centralizat. Atât principiile de funcționare, cât și modul de întreținere sunt simple. O atenție sporită însă trebuie acordată momentului instalării pentru că acesta nu ar trebui să lase loc de greșeală. Pentru o funcționare sigură și o exploatare excelentă, acestea trebuie să aibă în componență piesele ideale, totodată și să fie gândite după anumite principii de funcționare.

Aceste sisteme sunt imersate în fluidul pe care îl împing pin pompare. Au capacitatea de a transporta volume mari de apă, acestea variind în funcție de model. Au în dotare tehnologii diverse, precum și un motor de puteri care variază. Pot deservi atât scopurilor casnice, cât și celor industriale.

Cunoscute și sub denumirea de electropompe, acele modele de pompe submersibile de puț, funcționează prin alimentare cu energie electrică.

În societatea curentă, pompele submersibile își găsesc o vastă utilizare, în pomparea apei la suprafață, precum și în transportarea acesteia dintr-un loc în altul. Ca generalitate, modelele centrifugale se scufundă în apă, în poziție verticală. Presiunea creată prin acesta împinge apa sub forma unui jet puternic, printr-un orificiu din dotare.

Clasificarea pompelor submersibile este una succintă, însă fiecare categorie la rândul său vine cu diverse funcții și completări, după scopul și locul utilizării. Spre exemplu, modelele cu șurub funcționează după aceleași principii ca ale unui model clasic, având însă un rotor la baza motorului, un ax șurub, statorul motorului și șnecul, responsabil cu rotația. La fel se întâmplă și în cazul pompelor multietajate care reușesc să asigure presiuni și debite mari prin turbinele din dotare.

Categoria celor cu dislocare pozitivă se deosebește prin modalitate în care asigură împingerea fluidului – prin contracție mecanică și prin expansiunea uneia dintre membranele flexibile. Acestea sunt recomandate acolo unde presiunea de apă trebuie să fie una crescută.

Foarte important de știut de cei care intenționează să facă o investiție în acest sens – subiectul aplicațiilor casnice, apa acționează și ca agent de răcire în cazul acestor echipamente, ceea ce înseamnă că niciodată nu trebuie utilizată pompa în afara acesteia.

În general, fiecare categorie de pompă submersibilă este alcătuită din componente standard. Unele modele însă dispun și de alte piese, menite să asigure utilizarea la un cu totul alt nivel, oferind un randament optim.

Se diferențiază în special sistemele moderne care au în dotare automatizări ce permit exploatarea sigură a pompei. Un exemplu în acest sens îl reprezintă modelele de pompe submersibile cu prescontrol.

Când sunt necesare pompele submersibile? Specialiștii Shop-Einstal recomandă această categorie în sisteme de irigații ce utilizează apă din subteran, pentru alimentarea locuințelor cu apă, evacuarea apelor din încăperi, aspersoare etc.

Modelele pentru apă murdară au fost proiectate în așa fel încât să apa din lacuri și iazuri, iar cele cu tocător sunt destinate evacuării de fose, deșeuri sau a apei din băi.

De asemenea, pompele de mare adâncime sunt dedicate alimentării cu apă potabilă și pentru fântâni. Pentru fiecare nevoie, există modele consacrate, astfel că fiecare are la dispoziție soluții practice și eficiente – trebuie doar să se cunoască nevoile pentru a face alegerea potrivită.

În ceea ce privește întreținerea acestor dispozitive, nu sunt echipamente pretențioase. Important este să fie exploatate numai când există siguranța că au fost instalate corespunzător și au fost supuse verificării.

La fel ca orice echipament tehnic, și acestea necesită verificare constantă, după cum și producătorii recomandă. Se impune conservarea tuturor modelelor de pompe submersibile pe timp de iarnă, dat fiind faptul că acestea funcționează numai în anumiți parametri de temperatură și numai în mediul fluid.

Având la dispoziție toate aceste informații, doritorii pot acum face alegerea potrivită din gama variată de pompe disponibile pe shop-einstal.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opțiuni multiple în alegerea unei pompe submersibile eficientă.
 Vizualizări articol: 2182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opțiuni multiple în alegerea unei pompe submersibile eficientă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei