Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 36 (6746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anul trecut

Autorii a 29 de fapte de violenţă şi mare violenţă, trimişi în judecată de procurorii criminalişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat cu rechizitorii, pe parcursul anului trecut, 29 de dosare privind fapte de violenţă şi de mare violenţă, adică fapte de omor ori tentative de omor. Mai mult, ultimul an a fost marcat de mai multe fapte cu totul ieşite din comun, care au îngrozit opinia publică. Este vorba de fapte de omor comise de copii asupra părinţilor, dar şi de două agresiuni deosebit de grave comise asupra unor poliţişti, una dintre acestea sfârşită tragic.

 

·        Multă violenţă în familie: şase fapte de omor şi două de tentativă de omor

 

Din datele puse la dispoziţie cotidianului nostru de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că au fost finalizate cu rechizitorii, prin care autorii au fost trimişi în judecată, 10 fapte de omor, 11 de tentativă de omor, şase de violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor şi două de violenţă în familie raportată la tentativă de omor.

Ultimele fapte sunt cele de care aminteam mai sus, de violenţă între membri ai aceleiaşi familii.

Situaţia statistică este apropiată de cea din anul 2016, când au fost finalizate, cu rechizitorii de trimitere în judecată, 11 dosare de omor, 10 de tentativă de omor, şapte de violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor şi patru de violenţă în familie raportată la tentativă de omor.

 

·        Fapte care au îngrozit opinia publică

 

În anul 2017, procurorii criminalişti şi poliţiştii judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au avut de instrumentat cazuri extrem de delicate. Amintim de tristul caz din luna noiembrie a anului trecut, de la Fălticeni, când un valutist din localitate, în vârstă de 58 de ani, a fost ucis cu multiple lovituri de cuţit, indiciile de anchetă ducând spre fiica bărbatului, în vârstă de 17 ani, cu probleme psihice. Acest dosar se află încă în lucru pe masa procurorilor.

În decembrie 2017 a urmat o altă grozăvie, la Rădăuţi, unde o femeie în vârstă de 68 de ani a fost ucisă în bătaie de propriul fiu. Autorul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava în urmă cu puţin timp.

Alte infracţiuni de violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor au fost comise de concubini sau soţi asupra consoartelor. Marea majoritate a faptelor au avut în prim plan consumul excesiv de alcool, în unele cazuri sălbăticia cu care au acţionat autorii fiind una extremă. 

 

Faptele de ultraj asupra poliţiştilor au ajuns la violenţă extremă

Anul 2017 a adus, din păcate, şi fapte de violenţă extremă comise asupra poliţiştilor. După ce în ultimii ani faptele de ultraj comise asupra oamenilor legii au fost în creştere, anul trecut s-a ajuns la omor şi tentativă de omor asupra unor poliţişti.

Fără a intra în prea multe detalii, pe 20 iulie 2017, pe peronul Gării Burdujeni, poliţistul Sorin Vezeteu a fost ucis cu peste 40 de lovituri de cuţit de Ioan Beşa, în vârstă de 23 de ani, un individ care a declarat ulterior în nenumărate rânduri că a vrut doar să omoare un poliţist, după ce a fost închis în Spania.

Ioan Beşa a fost trimis în judecată de procurori, însă nu a mai apucat să fie judecat. El s-a spânzurat în Penitenciarul Botoşani, la finele lunii septembrie a anului trecut.

La un pas de moarte a fost şi un poliţist de la Serviciul de Acţiuni Speciale, Dan Ciprian Sfichi, lovit cu o violenţă extremă cu sabia în cap, pe 5 decembrie 2017, în timpul unei percheziţii dispuse de procurorii DIICOT la locuinţa lui Alexandru Huţuleac, din Rădăuţi, anchetat pentru trafic de droguri.

Poliţistul s-a aflat în stare extrem de gravă, fiind încă în recuperare. Acest dosar este în lucru la procurorii de la DIICOT Suceava, Alexandru Huţuleac aflându-se în arest preventiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorii a 29 de fapte de violenţă şi mare violenţă, trimişi în judecată de procurorii criminalişti.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorii a 29 de fapte de violenţă şi mare violenţă, trimişi în judecată de procurorii criminalişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei