Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 34 (6744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sandrinio NEAGU

Sandrinio NEAGU


Porumbeii şi hulubăria din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi mi-am propus să vorbesc despre porumbei, recte păsările, că despre perlele pe care le scot politicienii noştri pe gură, cu alt prilej.

Nu mai e nici un secret pentru nimeni că zona centrală a municipiului Suceava, în special esplanada din faţa magazinului Profi, peste drum de Casa de Cultură, s-a transformat de ani buni într-un loc al porumbeilor, o hulubărie mai direct spus.

Nu există zi lăsată de la Dumnezeu în care aceste păsări, vestitorii păcii dacă vreţi să le consideraţi aşa, să nu facă zeci de aterizări printre trecători. Uneori, când se ridică şi zboară spre tine, ai impresia că eşti într-un film de Hitchock şi că în secundele următoare vei deveni pradă. Nu spun că asta se şi întâmplă, dar senzaţia nu este deloc una plăcută.

Bine, asta ar fi ultima problemă, mai ales dacă se întâmplă rar spre foarte rar. Mizeria pe care o lasă păsările şi mirosul de găinaţ sunt însă de-a dreptul insuportabile. Orice urmă de ploaie, o ceaţă cât de puţin densă transformă totul într-o mocirlă urât mirositoare.

Ştiu că Primăria Suceava a încercat să le interzică oamenilor să mai hrănească păsările, în speranţa că acestea vor părăsi zona. A existat o reacţie destul de puternică din partea unor iubitori de păsări şi animale, iar reprezentanţii Primăriei Suceava s-au înmuiat ca untul la soare.

Între timp, numărul porumbeilor a crescut foarte mult, direct proporţional cu mizeria şi duhoarea. Prin diferite oraşe, am văzut ca soluţie împotriva porumbeilor amplasarea unor tije sau sârme metalice pe clădirile unde aceştia se pot opri pentru odihnă. Este vorba de clădirile din vecinătate, iar în felul acesta s-ar crea şi o protecţie vizavi de găinaţul de porumbel, unul extrem de coroziv.

Ca o paranteză, într-una din zilele săptămânii trecute am observat în mijlocul păsărilor doi ţigănuşi. Pentru că porumbeii sunt învăţaţi cu oamenii, prinderea păsărilor este o operaţiune extrem de banală. Iar cei doi ţigănuşi aveau strânşi şi băgaţi sub hainele de iarnă câte 3-4 păsări de persoană. Mi-au explicat că îi iau acasă pentru a-i îngriji. Oare cine poate crede o asemenea balivernă? Porumbeii urmau să fie serviţi la masă.

În aceste condiţii, stau şi mă întreb, merită să suportăm mizeria şi mirosul oribil din centrul oraşului pentru a asigura hrana unor persoane? Etnia chiar nu contează deloc în acest caz.

Pentru a păstra curăţenia pe esplanadă, Primăria Suceava ar trebui să aibă o maşină specială doar pentru spălat, de câteva ori pe zi, nu doar granitul, ci şi clădirile afectate de aceste păsări, altfel drăgălaşe şi inofensive. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Porumbeii şi hulubăria din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 5075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Porumbeii şi hulubăria din centrul Sucevei5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei