Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 36 (6746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Facilitate

Alimentare gratuită pentru maşinile electrice, timp de 5 ani, în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii de maşini electrice sau hibride din municipiul Suceava, dar şi cei care sunt doar în tranzit prin oraş au la dispoziție, începând de ieri, o vastă rețea de stații de alimentare cu energie electrică, de unde pot alimenta gratuit, în următorii cinci ani.

„Începând de astăzi, în municipiul Suceava, deținătorii de maşini electrice au la dispoziție rețeaua publică de E-stații pentru încărcarea gratuită a acestora” a anunțat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Cele 28 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, 14 stații standard (7.2 KW) şi 14 stații rapide (22 kW), au fost amplasate de Primăria Suceava în cadrul proiectului “Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”.

Acesta este cofinanțat în proporție de 85% prin Programul de Cooperare Elvețiano-Roman, având o valoare totală de 1.070.466,12 lei, fără TVA.

„Din cele 28 de stații de alimentare, 22 sunt funcționale, pentru 4 stații urmează să fie semnat contractul de alimentare cu energie electrică, iar pentru 2 se aşteaptă încă soluția tehnică pentru racordare. Conectorul este de tip 2 standard european, la care maşina trebuie să vină cu cablul. Stațiile de încărcare pot fi folosite de orice persoană privată sau instituție publică fără costuri, după ce, în prealabil, a obținut un card de încărcare. Cei care dețin astfel de maşini sunt aşteptați la primărie, la etajul 3 – camera 32, pentru a obține acest card”, a precizat viceprimarul Sucevei.

Toți utilizatorii cardurilor vor folosi gratuit aceste stații de încărcare a maşinilor electrice pentru următorii cinci ani.

În plus, toate maşinile electrice pentru care se solicită acest card vor primi şi o legitimație pentru parcări gratuite – conform unei decizii de CL, nu se plăteşte taxă de parcare pentru astfel de maşini, în municipiul Suceava.

Mai mult, impozitul pentru maşini electrice este zero, în vreme ce pentru vehiculele hibride, reducerea este de 95%.

Deocamdată, în municipiul Suceava sunt înregistrați doar doi proprietari de maşini electrice şi 42 de maşini hibride.

De luna viitoare, Primăria Suceava va utiliza autoturisme electrice pentru deplasările în oraş, deoarece  parcul auto va fi completat cu 11 maşini electrice Peugeot ION, achiziționate tot în cadrul proiectului finanțat de elvețieni.

Conform estimărilor de consum făcute, costul de alimentare pentru parcurgerea a 100 de kilometri este de 5,8 lei, în vreme ce acum, costul estimativ, la autoturismele municipalității, pe benzină, este de 42 lei la 100 de km.

„Alături de celelalte proiecte care sunt în diferite faze de implementare, respectiv 10 biciclete şi 13 maşini electrice, 10 miniautobuze, precum şi corpuri de iluminat LED (tot pe fonduri elvețiene), 40 de autobuze electrice (prin P.O.R. Axa 4.1) dar şi noul sistem ecologic de colectare a deşeurilor menajere (aflat în procedură de licitație), vom face Suceava şi mai prietenoasă cu mediul înconjurător”, a concluzionat viceprimarul municipiului reşedință de județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimentare gratuită pentru maşinile electrice, timp de 5 ani, în Suceava.
 Vizualizări articol: 2453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Alimentare gratuită pentru maşinile electrice, timp de 5 ani, în Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei