Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 36 (6746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Un virus respirator descoperit în 2005 în Suedia, care afectează copiii până la 5 ani, confirmat şi la un copil din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezenţa unui virus descris recent, descoperit în anul 2005 în aspiratele nazofaringiene ale copiilor din Suedia, a fost descoperită şi la un copil din judeţul Suceava, care a fost internat cu probleme respiratorii în Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că este vorba despre Bocavirus, care este implicat frecvent în infecţii ale căilor respiratorii la copil, ce pot îmbrăca forme severe mai ales la copii prematuri. ”Este unul dintre cele mai frecvent detectate virusuri respiratorii sub vârsta de 5 ani, cu un maximum de frecvenţă între 6 şi 24 de luni”, a explicat dr. Zorescu. Medicul a subliniat că în rândul populaţiei adulte prevalenţa virusului este foarte redusă, în condiţiile în care adulţii au anticorpi prezenţi.

Modul de transmitere a Bocavirusului este prin inhalarea picăturilor mici din aer sau prin contact cu secreţii infectate. Infecţia are loc pe tot timpul anului, cu vârfuri de incidenţă iarna şi primăvara. În organism, virusul poate persista foarte mult timp, până la 4-5 luni.

Ca simptome, infecţia cu Bocavirus se manifestă cu tuse, febră, rinoree, respiraţie accelerată şi şuierătoare.

De obicei, infecţiile virale cu Bocavirus evoluează fără complicaţii şi necesită doar tratament suportiv. 

 

În ultima săptămână au fost diagnosticate clinic 19 cazuri de gripă

Infecţiile cu Bocavirus sunt monitorizate de DSP, la fel ca şi cele cu virusurile gripale. Dr. Zorescu a declarat că, de la începutul anului, în judeţ au fost confirmate prin analize de laborator un caz de infecţie cu Bocavirus şi opt cazuri de gripă, dintre care şase au fost cu virus de tip B şi două cazuri  cu virus gripal AH1. Alte 19 cazuri de gripă diagnosticate clinic au fost raportate în cursul săptămânii trecute: 13 în zona Sucevei şi 6 în zona Rădăuţi, cu 15 internări. Un caz a fost înregistrat la grupa de vârstă 2-4 ani, două cazuri la grupa 5-14 ani, 8 cazuri la grupa 15-49 de ani şi 7 cazuri la grupa de vârstă peste 65 de ani.

Tot săptămâna trecută s-au raportat 3.203 cazuri de viroze respiratorii cu 101 internări, iar dintre acestea 1.063 s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, 704 la grupa 15-49 de ani, 551 la grupa 2-4 ani.

Au mai fost raportate 1.019 cazuri de pneumopatii acute cu 122 de internări, cele mai multe cazuri, 253,  fiind înregistrate la grupa de vârstă 15-49 de ani.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de cazuri de gripă diagnosticate clinic şi de viroze a scăzut – au fost 21 de cazuri de gripă şi 3.345 de cazuri de viroze respiratorii, dar a crescut numărul de pneumopatii acute, în 2017 fiind înregistrate 867 de cazuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un virus respirator descoperit în 2005 în Suedia, care afectează copiii până la 5 ani, confirmat şi la un copil din Suceava.
 Vizualizări articol: 4587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un virus respirator descoperit în 2005 în Suedia, care afectează copiii până la 5 ani, confirmat şi la un copil din Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei