Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 36 (6746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs pe post

Trei tineri cu rezultate remarcabile se vor alătura colectivului de profesori de la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri cu rezultate remarcabile în domeniul lor de activitate se vor alătura colectivului de cadre didactice de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), aceştia promovând concursul de ocupare a posturilor vacante, organizat de instituție.

Primul dintre ei are 35 de ani, este şef de promoție al Universității Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, este doctor al Universității Bristol din Marea Britanie, studiile postdoctorale urmându-le la Universitatea Rutgers din Statele Unite ale Americii, ambele universități menționate fiind în top 100 internațional. Acesta va activa în cadrul Facultății de Silvicultură, ocupând un post de lector.

A doua angajare pe care o va face Universitatea suceveană este în cazul unui cercetător de 42 de ani, cu studii universitare şi de doctorat în inginerie forestieră în Nancy, Franța, şi studii postdoctorale în Canada, la Centrul de Silvicultură din Victoria (2004-2007).

Acesta va fi încadrat ca cercetător ştiințific grad II, în cadrul Centrului integrat de cercetare, dezvoltare şi inovare MANSID, urmând să-şi desfăşoare activitatea în domenii interdisciplinare (Facultatea de Inginerie Alimentară, Facultatea de Silvicultură etc.).

Al treilea candidat care a promovat concursul pe post este un tânăr de 35 de ani, cu o experiență de peste 10 ani într-o multinațională din domeniul IT, doctor al Universității din Suceava, cu rezultate foarte bune. Acesta va ocupa un post de şef de lucrări în cadrul Facultății de Inginerie Electrică şi Știința Calculatoarelor. Reprezentanții USV subliniază că migrările din mediul privat, în domeniul IT, către o carieră la catedră, sunt extrem de rare, din cauza salariilor mult mai mari din multinaționale față de cele din mediul universitar. În acest context aceştia sunt încurajați să se implice în cât mai multe proiecte de cercetare care le pot suplimenta veniturile, astfel încât să aibă o motivație suficientă pentru a-şi dezvolta o carieră universitară.

 

„Aceste persoane îşi doresc un sistem corect, cu principii sănătoase”

Prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, rectorul interimar al Universității din Suceava, a menționat că aceste concursuri de ocupare a posturilor din universități sunt, de regulă, promovări ale cadrelor care deja activează, intrările noi în sistem fiind foarte puține. Acesta a mai arătat că urmează validarea celor trei noi angajări.

„Credeți că astfel de oameni vin la Universitatea din Suceava dacă nu ar fi o universitate de standarde europene? Aceste persoane îşi doresc un sistem corect, cu principii sănătoase, iar dacă oamenii văd că vin într-o universitate unde nu vor fi judecați după relațiile pe care le au, nu vor fi judecați după părinții pe care îi au, ci după rezultatele obținute, şi nu numai că nu le pui oprelişti, ci îi ajuți să se dezvolte, aleg această provocare”, a mai subliniat Mihai Dimian.

Acesta a mai punctat că dezvoltarea universității, susținerea şi încurajarea inițiativelor şi proiectelor cadrelor didactice sunt printre motivele care i-au determinat pe cei trei viitori universitari să aleagă instituția suceveană.

”În momentul în care le vorbeşti oamenilor despre un proiect, că universitatea poate fi vehiculul pe care îl pot folosi în dezvoltarea lor, sunt mulți tineri care vor să vină să ajute. Această schimbare de mentalitate, de viziune este foarte utilă României şi milioanele de români care se află în străinătate vor privi cu alți ochi ceea ce se întâmplă aici şi se vor implica personal pentru a dezvolta această zonă”, a declarat Mihai Dimian în cadrul unei emisiuni a postului local Bucovina Tv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei tineri cu rezultate remarcabile se vor alătura colectivului de profesori de la USV.
 Vizualizări articol: 3511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Trei tineri cu rezultate remarcabile se vor alătura colectivului de profesori de la USV2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei