Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 36 (6746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drepturi şi obligaţii

Sucevenii, îndemnaţi să participe la adunările asociaţiilor de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la finele lunii viitoare, la toate asociaţiile de proprietari din municipiul Suceava trebuie să se desfăşoare adunările generale, în majoritatea cazurilor urmând să se facă şi alegeri, pentru desemnarea celor de la conducere.

Numai că, deşi suntem la jumătatea lunii februarie, nu doar că nu au avut loc aceste adunări generale, dar nici măcar nu au fost convocate la toate asociaţiile, cum ar fi normal.

„Conform legii 230/2007, care reglementează organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, este prevăzut clar ca în primul trimestru al fiecărui an, până la 31 martie, să se desfăşoare adunările generale, precum şi alegeri, la toate asociaţiile de proprietari. Până acum, doar 104 asociaţii de proprietari au programat adunările generale. Foarte multe probleme şi nemulţumiri ale oamenilor se pot rezolva acolo.

Preşedinţii şi administratorii au obligaţia să meargă din uşă în uşă, alături de angajaţi ai asociaţiei, să se asigure de semnarea convocatorului, astfel încât oamenii să fie informaţi de adunarea generală”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Sucevenii au obligaţia şi dreptul de a participa la aceste adunări generale, pentru a-şi spune problemele, a vota şi a fi votaţi în conducerea asociaţiilor de proprietari.

În municipiul Suceava sunt 125 de asociaţii de proprietari, cea mai mare fiind 23+27 din Obcini, cu 2.124 de apartamente, iar cea mai mică, As. Traian Țăranu, cu 12 apartamente.

Dacă prima adunare generală nu se poate ţine pentru că nu se adună jumătate plus unul din membri, pentru a putea fi luate decizii, la a doua, care se convoacă în termen de maxim 10 zile de la prima, deciziile pot fi luate cu jumătate plus unu din cei prezenţi.

„Fac apel la suceveni să se implice, să ne sesizeze unde sunt probleme cu convocarea şedinţelor. Preşedinţii şi administratorii de asociaţie sunt plătiţi din banii oamenilor, e important ca sucevenii să îşi cunoască drepturile şi îndatoririle. Voi fi prezent la mai multe şedinţe de asociaţii, pentru că este important să intrăm în contact cu oamenii şi să discutăm problemele”, a adăugat Lucian Harşovschi.

Prezenţa foarte slabă la adunările generale de asociaţie este mai mult decât evidentă, în condiţiile în care anul trecut cea mai mare prezenţă a fost de 13%, la Asociaţia T62, de unde au participat 16 oameni la şedinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, îndemnaţi să participe la adunările asociaţiilor de proprietari.
 Vizualizări articol: 1619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, îndemnaţi să participe la adunările asociaţiilor de proprietari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei