Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 18 (6728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În municipiul Suceava

Furnizarea căldurii, întreruptă total timp de câteva ore, în cea mai geroasă zi din iarna aceasta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 18.000 de locuitori ai municipiului Suceava, racordați la sistemul centralizat de termoficare, nu au avut căldură și apă caldă miercuri dimineață, timp de mai multe ore. În cazul celor care locuiesc în zonele mai înalte ale Sucevei, precum Obcini și Zamca, caloriferele au rămas reci chiar până în jurul orei 14.00.

Problemele de furnizare a agentului termic au apărut chiar în cea mai geroasă zi din această iarnă, dimineață, când s-a oprit funcționarea pompelor ce asigură circulația apei clocotite în sutele de kilometri de conducte din oraș, temperaturile înregistrate în oraș fiind de circa minus 15 grade Celsius.

Dacă în alte dăți, sistemul de termoficare era afectat de câte o avarie sau mai multe, în zilele geroase, tocmai din cauza presiunii mari și a temperaturilor ridicate la care era necesară furnizarea căldurii, pentru a compensa temperaturile exterioare scăzute, de această dată problema a fost alta.

Întregul sistem de termoficare a fost afectat de un transformator defect, care alimenta stațiile de pompe din lunca Sucevei.

Potrivit lui Mugur Ovidiu Corlățan, directorul Thermonet, „miercuri dimineață, în jurul orei 7.30, transformatorul electric OBT21, care alimenta cu energie electrică stațiile de pompe Treaptă 1 și Treaptă 2, s-a defectat. În urma acestui incident nefericit, pompele care asigurau circulația agentului termic s-au oprit, afectând furnizarea căldurii și apei calde în tot municipiul Suceava. Echipele Thermonet, Termică și Bioenergy au reușit pornirea unui transformator electric de rezervă - OBT22, astfel încât, la ora 8.30 au început să fie repornite, treptat, pompele de termoficare”.

Repunerea în funcțiune a tuturor pompelor de termoficare a durat mai mult decât se estima inițial, toate operațiunile fiind efectuate cu multe precauții, pentru a fi evitată, pe cât posibil, apariția unor avarii, care ar fi complicat mult mai mult lucrurile.

„Asigurăm toți sucevenii că depunem toate eforturile pentru rezolvarea problemei în cel mai scurt timp posibil. Magistrala I de termoficare este pornită complet, cartierul Burdujeni are apă caldă și căldură. Pe magistrala II se lucrează la umplerea treptată a instalațiilor, trebuie să acționăm cu mare grijă, să evităm o situație mai gravă, a unor eventuale avarii, din cauza loviturii de berbece, care se poate produce din cauza presiunii mari. De la ora 14.00 ar trebui să intre în normal furnizarea energiei termice în întreg orașul”, a specificat miercuri la amiază directorul Thermonet.

Simultan cu operațiunile de repornire a pompelor și umplere treptată a instalațiilor, echipele societății de termoficare au verificat magistralele de transport, pentru a identifica eventualele efecte negative generate de incident.

Din fericire, nu a avut loc nici o avarie majoră, precauțiile luate dovedindu-se eficiente, încât furnizarea căldurii și apei calde a fost reluată în întreg municipiul, miercuri după-amiază.

Cum nopțile și zilele următoare se anunță în continuare geroase, problema termoficării Sucevei rămâne una „fierbinte”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea căldurii, întreruptă total timp de câteva ore, în cea mai geroasă zi din iarna aceasta.
 Vizualizări articol: 2230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Furnizarea căldurii, întreruptă total timp de câteva ore, în cea mai geroasă zi din iarna aceasta4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei