Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 18 (6728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final de an

Bilanţ pozitiv al activităţii ISU Bucovina pentru anul 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina s-au întrunit marţi într-o ședinţă de bilanţ a activităţii desfășurate în anul 2017, în cele 9 subunităţi de intervenţie și 2 puncte de lucru de pe teritoriul judeţului Suceava. Întâlnirea a avut drept scop verificarea îndeplinirii obiectivului fundamental al activităţii instituţiei, acela de eficientizare a acţiunilor de prevenire și gestionare a situaţiilor de urgenţă apărute de-a lungul întregului an calendaristic. A fost întocmit un raport asupra planului operaţional de intervenţie, asupra activităţii inspecţiei de prevenire, a pregătirii pentru intervenţie, asupra dotării logistice, a comunicaţiilor, resurselor umane, cheltuielilor financiare și asupra altor aspecte ale evaluării specifice a inspectoratului.

 

Bilanţul intervenţiilor angajaţilor ISU de-a lungul anului 2017

Din punct de vedere operaţional, cel mai important consum de timp, reprezentând 42,11% din totalul timpului afectat, a fost reprezentat de intervenţiile SMURD - 7.643 de cazuri în care a fost acordat ajutor medical de urgenţă, urmat fiind de consumul de timp pentru stingerea celor 850 de incendii înregistrate de-a lungul anului încheiat. Pe parcursul intervenţiilor la evenimente, au fost înregistrate 28 de victime, din care 15 adulţi decedaţi și 13 răniţi și pagube de aproximativ 16.595.000 de lei. Timpul mediu de răspuns al SMURD a fost de 12 minute, iar timpul mediu de intervenţie înregistrat a fost de 18 minute. În anul 2017 s-a intervenit la 1.162 de accidente de circulaţie în judeţ, dintre care 1.156 de accidente rutiere şi şase accidente feroviare, fiind asistate medical 823 de persoane. A fost remarcată de asemenea o creștere a numărului de incendii, de-a lungul anului 2017 fiind înregistrate 728 de incendii, din care 437 au fost gestionate doar de ISU Suceava. Trei sferturi dintre acestea s-au produs la locuinţe și anexe din gospodăriile populaţiei, fiind salvate în timpul intervenţiilor 27 de persoane, din care 5 copii. 5 adulţi au pierit în incendii, iar alţi 9 au fost răniţi, numărul victimelor înregistrând o scădere aproape la jumătate faţă de anul precedent. De asemenea, în anul recent încheiat, a fost înregistrat un număr mediu de 31 situaţii de urgenţă zilnic.

 

Intervenţii complexe în care a fost activat Planul Roșu

Planul roșu de intervenţie a fost activat în cazul a două accidente cu victime multiple, unul petrecut în ziua de Bobotează a anului trecut, la ieșirea din Suceava spre Siret, şi în care au fost rănite 7 persoane, şi unul petrecut pe 14 octombrie, pe DN 2E, la Cornu Luncii, în care și-au pierdut viaţa 6 persoane. De asemenea au fost înregistrate intervenţii complexe în cazul incendiului produs pe data de 8 ianuarie în Piaţa Agroalimentară din Rădăuţi, în cazul incendiului devastator produs pe 12 aprilie în mansarda unui bloc de locuinţe din Gura Humorului, precum și în cazul misiunii de căutare-salvare a 3 persoane, surprinse pe 1 decembrie de o avalanșă în Călimani.

 

Exerciţii de avertizare, controale de avizare-autorizare, evaluări și investiţii

În cursul anului trecut ISU Suceava a organizat 24 de exerciţii de înștiinţare, avertizare și alarmare publică a populaţiei, iar din punct de vedere al instruirii personalului, 36 de subofiţeri au absolvit cursuri pentru dobândirea unor calificări noi. Au fost organizate 4 exerciţii de cooperare cu forţe și mijloace în teren, în cadrul cărora a fost activat Planul Roșu de Intervenţie. Pentru eficientizarea activităţii de avizare și autorizare au fost necesare 806 controale, remarcându-se o scădere la jumătate a celor efectuate în anul trecut faţă de 2016. Numărul deficienţelor constatate în anul 2017 a scăzut la circa o treime faţă de anul precedent, o parte dintre acestea fiind soluţionate în timpul controalelor. În cadrul evaluărilor anuale la pregătirea de specialitate a personalului operativ din subunităţile de intervenţie au fost evaluaţi 656 de angajaţi, dintre aceștia 348 obţinând calificativele excepţional și foarte bun. În același timp 145 de voluntari s-au înscris în anul care a trecut, o mare parte din aceștia făcând cursuri pentru deprinderea noţiunilor introductive și de bază. Anul 2017 a adus instituţiei dotări noi, precum un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare cu cârlig, un container suport logistic pentru intervenţie, o motopompă de mare capacitate și alte echipamente de testare, alarmare și protecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţ pozitiv al activităţii ISU Bucovina pentru anul 2017.
 Vizualizări articol: 1242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilanţ pozitiv al activităţii ISU Bucovina pentru anul 20170.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei