Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 18 (6728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Depuneri de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, de Ziua Unirii Principatelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială “Al.I. Cuza” Fălticeni, cea mai veche şcoală din zonă, a sărbătorit 176 de ani de existenţă, marţi, 23 ianuarie. Manifestările au început în faţa şcolii cu depunerea de coroane şi jerbe de flori din partea Primăriei municipiul Fălticeni, a conducerii şcolii, a cadrelor didactice, a elevilor şi a Asociaţiei Părinţilor “Artur Gorovei”.

După cuvântul de deschidere al directorului şcolii, prof. Daniela Ilincăi, primarul Cătălin Coman, fost elev al şcolii, a precizat că va fi alături de şcoală şi de cadrele didactice ori de câte ori vor avea nevoie de sprijinul autorităţilor locale. Primarul Cătălin Coman a înmânat Diplomele de merit cadrelor didactice care s-au implicat în concursul de selectare „Participă activ... colectează selectiv”, Şcoala „Al.I. Cuza” situându-se pe locul II în prima etapă, fiind premiată de municipalitate cu suma de 17.500 de lei, şi pe locul  III în etapa a doua, fiind recompensată cu 15.000 de lei din bugetul local. Din banii primiţi, clasele cu cele mai bune rezultate au fost recompensate cu mobilier şcolar nou, table magnetice, laptopuri şi calculatoare, imprimante, videoproiectoare şi alte obiecte necesare desfăşurării în cele mai bune condiţii a activităţii didactice. Şi ocupanta locului III pe şcoală în etapa a doua a concursului, catedra de educaţie fizică şi sport, a fost recompensată cu materiale sportive specifice desfăşurării orelor de educaţie fizică în învăţământul primar şi gimnazial.

La finalul manifestării, după ce profesorii de istorie au prezentat importanţa zilei de 24 ianuarie în istoria României, dar şi pentru Şcoala “Alexandru Ioan Cuza”, elevii de la gimnaziu, cadrele didactice şi reprezentanţii administraţiei locale au dansat Hora Unirii în curtea şcolii, iar cei mai mici în holul şcolii.

Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” şi-a început activitatea în anul 1842, într-o casă care există şi astăzi, pe strada Unirii. Şcoala a funcţionat în diferite imobile particulare până în anul 1900, când a fost inaugurată prima clădire construită cu acest scop pe strada Sucevei, în care se mai află amenajate şi astăzi câteva spaţii dedicate învăţământului, restul activităţilor didactice desfăşurându-se în clădirea construită în anul 1981. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a vizitat şcoala în anii 1860 şi 1864.

La şcoala “Alexandru Ioan Cuza” şi-au îndeplinit rolul de dascăli sau au fost elevi mulţi oameni valoroşi, care au rămas definitiv în istoria şcolii şi în galeria personalităţilor culturii româneşti, printre aceştia numărându-se: Nicu Gane, Eugen Lovinescu, Artur Gorovei, Ion Dragoslav, Horia Lovinescu, Vasile Ciurea, Aurel G. Stino, Grigore Ilisei, Ştefan Sorin Gorovei.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depuneri de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, de Ziua Unirii Principatelor.
 Vizualizări articol: 1558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Depuneri de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, de Ziua Unirii Principatelor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei