Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 18 (6728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 25 – 31 ianuarie

Joi, 25 ianuarie

Teatrul studențesc Fabulinus aduce o nouă reprezentație a piesei „Pisica verde”

Teatrul studențesc „Fabulinus” aduce pe scena Auditoriumului ”Joseph Schmidt” a Universității din Suceava o nouă reprezentație a piesei „Pisica verde”, de Elise Wilk, în regia lui Cosmin Panaite. Spectacolul este programat de la ora 19.00, iar prețul unui bilet este de 5 lei, însă studenții Universității „Ștefan cel Mare” au acces gratuit, pe bază de invitații pe care le pot procura de la sediul Casei de Cultură a Studenților, str. Zorilor, nr. 6, lângă Auto Albina. Alte informații se pot obține la numărul de telefon 0752.092.606. Distribuția spectacolului: Teona Stavarachi, Lilian-Mihai Nistor, Carolina Neagu, Artiom Creț, Luminița Andruh, Ludmila Mihai, Felicia Malai, Bianca Avram.

 

Kebab

De la ora 19.00, pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava va putea fi urmărit spectacolul Kebab, de Geanina Cărbunariu, în regia lui Daniel Iordan.

Kebab este povestea a trei tineri români care, din motive personale, părăsesc țara din dorința de a se realiza în Irlanda. Motivul fiecăruia dintre ei este diferit dar, în același timp, este plin de speranță. Caruselul în care sunt prinși, ambiția dusă la extrem fac din ei victime și călăi. Textul abordează subiectul traficului de persoane, o realitate, din păcate, extrem de des întâlnită în țara noastră.

 

Gala Premiilor Societății Scriitorilor Bucovineni, joi, la Biblioteca Bucovinei

La Sala "Elena Greculesi" de la Biblioteca Bucovinei "I. G. Sbiera" din Suceava va avea loc, de la ora 11:00, Gala Premiilor Societății Scriitorilor Bucovineni pentru anii 2015 și 2016. Evenimentul, care poartă denumirea de ”Litere pe zăpadă”, cuprinde și lansare de carte: „Restituiri", de Aurel George Stino. Ediție îngrijită de Eugen Dimitriu, prezintă prof. dr. Elena Brândușa Steiciuc, urmată de decernarea Premiilor Societății Scriitorilor Bucovineni pentru anii 2015 și 2016 și un spectacol de muzică și poezie - ”Poveste de iarnă”. Evenimentul este organizat de Societatea Scriitorilor Bucovineni, în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava.

 

Vineri, 26 ianuarie

Conferință pe tema Holocaustului, vineri, la Biblioteca Bucovinei

Consiliul Județean Suceava și Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” organizează, de la ora 12:00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei, o conferință dedicată Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului (27 ianuarie, dată la care, în anul 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare, situat în Polonia, la Auschwitz-Birkenau, a fost eliberat de armata sovietică), susținută de scriitoarea Angela Furtună. Moderatorul evenimentului va fi istoricul Gabriel-Gheorghe Cărăbuș, managerul Bibliotecii Bucovinei “I. G. Sbiera”. Conferința scriitoarei Angela Furtună va avea două secțiuni: „Supraviețuitori ai Holocaustului, prin Artă și Adevăr. Din Bucovina, în marea literatură a lumii: Norman Manea, Paul Celan, Arnold Daghani, Aharon Appelfeld, Rose Ausländer"; „Mari români la Yad Vashem (Memorialul Holocaustului de la Ierusalim). Respect și omenie pentru oameni de omenie de ieri – modele și punți de legătură între popoarele de azi". La final, vor putea fi vizionate filme despre istoria și mărturiile de la Auschwitz-Birkenau. În cadrul evenimentului va fi organizată și o miniexpoziție de carte cu tema Holocaustului.

 

Sâmbătă, 27 ianuarie

Un playboy de peste deal

De la ora 19.00, pe  scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava va putea fi urmărit spectacolul „Un playboy de peste deal”, de John Millington Synge, în regia Antonellei Cornici. Un playboy de peste deal este povestea unui tânăr plecat de-acasă, a cărui ispravă, pe care o trâmbițează tuturor, este că și-ar fi omorât tatăl. Există un tâlc în povestea asta atâta vreme cât sătenii din Ballyliford preferă mai degrabă să „se bucure” de năstrușnica întâmplare demnă de un adevărat erou decât să condamne fapta imorală și reprobabilă. Ba mai mult, o asemenea grozăvie pare că poate stârni trăiri romantice.

 

Duminică, 28 ianuarie

Spectacolul  Mimesis, la Iulius Mall

De la ora 17:00, la Iulius Mall va avea loc spectacolul  Mimesis, în regia lui Daniel Iordan. Spectacolul realizat de Teatrul "Matei Vișniec" pentru spații neconvenționale se adresează tuturor categoriilor sociale și de vârstă, al cărui concept are la bază comunicarea de tip nonverbal. Actorii comunică folosind mijloace specifice de tip mim, cu machiaj specific.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei