Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 18 (6728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solidaritate

Flutur a făcut un nou apel la unitate în zona Moldovei pentru susţinerea marilor proiecte de infrastructură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a adresat un nou apel de unitate în zona Moldovei pentru susţinerea marilor proiecte de infrastructură. Gheorghe Flutur a făcut acest îndemn la începutul seminarului „Mica Unire, un pas spre Marea Unire”, organizat de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava. La începutul discursului său, Flutur a precizat că din păcate în anul Centenar se vorbeşte prea puţin despre rolul Bucovinei în Marea Unire, dar şi că există prea puţină unitate în regiunea Moldovei pentru a susţine proiectele vitale de infrastructură. „La Centenarul Marii Uniri trebuie să vorbim mai mult despre tot ce ne poate uni, despre modele şi evenimente care au făcut posibilă România de astăzi. Prea puţin se vorbeşte astăzi în România despre Anul Centenar, şi în special de Marea Unire şi de rolul Bucovinei în Unire. Spun asta şi nu o spun întâmplător. M-am uitat la ştiri. Am văzut că s-au unit Banatul, Crişana, Maramureşul. Dar pe cineva de la Bucureşti îl doare gura să pronunţe Bucovina”, a spus şeful administraţiei judeţene. În acelaşi timp, el consideră că ceea ce lipseşte în momentul de faţă este unitatea în regiunea Moldovei, pentru a susţine realizarea marilor proiecte pentru această zonă a ţării. Gheorghe Flutur a amintit că în urmă cu două săptămâni a participat, la Iaşi, la o întâlnire pentru susţinerea construirii autostrăzii A6 care să lege Moldova de Ardeal, însă în continuare acest proiect rămâne doar pe hârtie. „La acea întâlnire cineva a scos o scrisoare a ieşenilor de acum 100 de ani prin care cereau un drum, o legătură cu Ardealul. Nu s-a făcut nici atunci, nu se face nici acum. Astea sunt problemele care trebuie discutate cu ocazia acestor mari sărbători, pentru că poate cineva va înţelege. Unirea înseamnă să-ţi aduci aminte de fapte bune de lucruri frumoase”, a arătat preşedintele CJ Suceava. El a atras atenţia că pentru zona Moldovei trebuie mai multă unitate şi pentru că în ultimul timp au început să apară mai multe opinii cu privire la traseul pe care ar trebui să-l aibă autostrada care să facă legătura cu Ardealul. „Ne lipseşte unitatea. Nu suntem suficient de uniţi. Acum apar două curente pe unde să treacă autostrada. Fie prin Târgu Neamţ spre Borsec, fie pe la Oituz, spre Braşov. Până acum vreo opt ani s-a desenat o autostradă de la Borsec la Târgu Neamţ. Acum a mai apărut o variantă. Astea sunt făcute să ne dezbine. Dar dacă am fi uniţi, o voce mai fermă, şi ne-am cere drepturile, cu bani europeni sunt convins că s-ar realiza”, a precizat şeful administraţiei judeţene. Gheorghe Flutur a precizat că un alt proiect important pentru care este nevoie de unitate este şi drumul expres Siret - Suceava - Paşcani - Bacău - Bucureşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a făcut un nou apel la unitate în zona Moldovei pentru susţinerea marilor proiecte de infrastructură.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur a făcut un nou apel la unitate în zona Moldovei pentru susţinerea marilor proiecte de infrastructură3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei