Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 8 (6718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă - PSD

Dintre cele 20 de priorităţi ale edilului Ion Lungu pentru anul 2018, 15 se regăseau şi pe lista de priorităţi a anului 2017. Pentru că nici în anul 2017 nu s-a întâmplat nimic care să ducă la dezvoltarea Sucevei şi la creşterea calităţii sucevenilor, avem obligaţia să oprim această nesfârşită bătaie de joc la adresa sucevenilor şi a memoriei lor.

Nu mai miră pe nimeni faptul că proiectele lui Ion Lungu şi ale PNL-ului sunt realizări doar pe hârtie, în realitate nu s-a întâmplat nimic şi nu se va întâmpla nici în 2018. Aşa-zisul proiect de achiziţie a 40 de autobuze noi este doar o gogoaşă electorala marca Lungu/Harşovschi/PNL, până în prezent proiectul nici măcar nu a fost depus şi există şanse minime de finalizare a lui.

În timp ce la Suceava se fac proiecte doar pe hârtie, la Iaşi primăria a achiziţionat 88 de autobuze noi în anul 2017. În timp ce unitatea de măsură a respectul faţă de utilizatorii transportului în comun din Iaşi este 88 de autobuze noi, în Suceava unitatea de măsură a respectului faţă de Suceveni este 3 autobuze second-hand utilizate deja timp de 12 ani şi cu peste 650.000 km la bord. 

Viceprimarul PNL, responsabil de Transportul Public Local, se numeşte Lucian Harşovschi şi prezintă achiziţionarea celor 3 autobuze second-hand ca pe o mare realizare. În oraşele civilizate, durata de viaţă a autobuzelor este considerată 10 ani şi autobuzele care au peste 500.000 km la bord sunt vândute şi înlocuite cu altele noi. Lungu şi Harşovschi achiziţionează second-handuri vechi de 12 ani şi cu peste 650.000 km la bord. 

Întâmplarea face că un operator de pe ruta Sf. Ilie – Mitocu Dragomirnei a achiziţionat tot 3 autobuze second-hand, piratând de fapt transportul public local din Suceava. Această societate este controlată de celebrul "Sorinel", apropiat al lui Harşovschi. Tot întâmplarea face că Harşovschi, viceprimarul PNL responsabil de transportul public local al Sucevei, în loc să fie preocupat de soarta TPL-ului (societatea de transport a Primăriei Suceava), în şedinta de Consiliu de Administraţie din luna iunie 2017 a făcut timp de 3 ore presiuni pentru ca TPL-ul să solicite în scris primăriei prelungirea contractelor de maxi-taxi private cu încă 6 luni. Deci viceprimarul responsabil cu transportul public în loc să dezvolte TPL-ul (societatea primăriei), face presiuni pentru dezvoltarea concurenţilor TPL. De menţionat că Primăria Suceava are datorii de 4.000.000 de lei la TPL, aceasta din urmă având conturile blocate pentru datorii la bugetul de stat în valoare tot de 4.000.000 de lei.

În timp ce Ion Lungu anunţă că achiziţia de autobuze noi reprezintă o prioritate pentru el, realitatea spune că ultima investiţie în autobuze a avut loc acum 12 ani, în 2006, când s-au achiziţionat 40 de autobuze care acum au peste 1.000.000 la bord.

Ceea ce Ion Lungu anunţă ca fiind o prioritate, de fapt înseamnă un traseu binecunoscut lui Lungu/Harşovschi/PNL, drumul spre falimentul TPL pe aceeaşi schemă cu care au falimentat Termica.

O altă surpriză pe care Lungu şi PNL-ul au pregătit-o în mod iscusit Sucevenilor pentru 2018 este anularea reducerilor pentru pensionari, reduceri de care beneficiau cei 2.200 de pensionari care achiziţionau lunar abonamente cu 33 de lei în loc de 66 de lei. De fapt, prin anularea acestor reduceri, Ion Lungu şi Harşovschi îi direcţionează pe cei 2.200 de utilizatori ai TPL către operatorii privaţi care tranzitează şi piratează transportul public local din Suceava.

Ion Lungu, Harşovschi şi PNL-ul fac tot ceea ce le stă în putinţă pentru falimentarea transportului public din Suceava, lucrează împotriva dorinţelor şi priorităţilor Sucevenilor în loc să înţeleagă că trebuie să facă "Totul pentru Suceava!".

 

Dan Ioan Cuşnir,

Preşedinte Organizaţia Municipală PSD Suceava

"Totul pentru Suceava!"

10.01.2018

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă - PSD.
 Vizualizări articol: 1827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 4 voturi
Comunicat de presă - PSD1.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată bavareză Această salată tinde să se impună alături de obişnuita „salade de boeuf” la mesele festive, adusă, probabil, de românii care lucrează în Austria. Este simplu de făcut, pentru că este, în esenţă, ca o salată în... Citeşte