Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 8 (6718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Probleme cu problema morală?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucru mai puțin obișnuit într-o lume a informațiilor ”pe surse”, iată că n-a transpirat pe nicăieri ipoteza numirii lui Gică Popescu consilier al premierului pe subiectul Euro 2020. Toți am fost luați ca din oală de anunțul făcut de Tudose. Cum era de așteptat, imediat au apărut și cele două curente de opinii. Vă propun o abordare pragmatică, din punctul meu de vedere întrebarea la care răspund respectivele curente fiind una generată artificial. Cât timp avem sumedenie de condamnați penal în Parlament, Gică Popescu, un om care și-a ispășit pedeapsa privativă de libertate, poate ocupa o funcție în aparatul de stat, din moment ce în sentința primită nu este precizată explicit interzicerea unor astfel de drepturi. Pe de altă parte, este bizar că Gică Popescu nu mai poate fi președinte al FRF, pentru că statutul prevede explicit că o persoană cu cazier penal nu poate candida, însă poate ocupa o funcție superioară, de exemplu ministru al (Tineretului și) Sportului. Nici măcar inițiativa politică intitulată ”Fără penali în funcții publice”, dacă ar fi strânse semnăturile și ar fi dusă la bun sfârșit, nu ar împiedica NUMIREA într-o funcție publică de ministru sau consilier, întrucât se referă la funcțiile alese (parlamentari, primari, președinte). Astfel că va exista cineva care să își asume răspunderea, în cazul de față premierul Tudose. Rămâne problema morală, cu care eu, strict referitor la Popescu, nu am o... problemă. Iată de ce: Gică Popescu a făcut parte dintr-o castă, aceea a fotbaliștilor, care știu doar să facă bani dând cu piciorul în minge, ca urmare sunt victime predilecte ale celor care ”știu cum stă treaba” pe partea financiară, vezi problemele cu legea ale lui Messi sau Ronaldo, și ei cu cazier! Popescu n-a constituit el grupul infracțional, ci a fost atras pentru a proteja grupul respectiv cu imaginea sa. Când și-a dat seama în ce a intrat, a dat fuga să aducă banii. Prea târziu, vremurile se schimbaseră. A plătit mai mult decât banii, a plătit cu libertatea, aproape doi ani din viață. Și ar mai fi un aspect: dacă Gică Popescu se dovedește competent și duce la bun sfârșit proiectul Euro?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probleme cu problema morală?.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Probleme cu problema morală?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată bavareză Această salată tinde să se impună alături de obişnuita „salade de boeuf” la mesele festive, adusă, probabil, de românii care lucrează în Austria. Este simplu de făcut, pentru că este, în esenţă, ca o salată în... Citeşte