Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 8 (6718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Planuri

Premierul Mihai Tudose a anunţat „un drum expres sau o autostradă” de la Suceava spre Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Mihai Tudose, a vorbit, la Antena 3, despre posibilitatea construirii unei autostrăzi sau a unui drum expres rapid de la Suceava către Buzău şi spre Bucureşti. Invitat în emisiunea Sinteza Zilei, Mihai Tudose a spus că dacă actualul Guvern va fi lăsat să facă ceea ce îşi propune, „vom scoate România din zona în care a fost în ultimii 27 de ani”. Tudose a spus că Executivul a creat premisele pentru ca 2018 să fie un an al investiţiilor, o sumă importantă urmând să fie alocată pentru infrastructura rutieră. „Dacă reuşim să implementăm ceea ce avem în plan, dacă suntem lăsaţi să facem, vom scoate România din zona în care a fost în ultimii 27 de ani. O autostradă de la Ungheni la Iaşi pe Valea Oituzului şi până la Braşov, şi de acolo să se conecteze cu restul reţelelor pentru a putea ieşi din ţară pe acel traseu, sau să ajungem la Bucureşti”, a spus premierul României. El a făcut referire şi la zona de Nord a ţării, vorbind despre un drum rapid, într-o primă fază, sau o autostradă, de la Suceava spre Buzău şi mai departe spre Bucureşti. „Trebuie să vedem cum închidem negocierile, pentru un drum expres sau o autostradă care să plece din nordul ţării, de la Suceava, să ajungă la Focşani, şi de acolo o parte să se ducă spre Buzău şi Bucureşti, şi o parte, de la Focşani spre Constanţa şi Tulcea”, a explicat Mihai Tudose la Antena 3. 

El a mai spus că în plan este şi construcţia unei autostrăzi despre care nu s-a mai vorbit, de la Bucureşti, prin Sudul ţării, prin Craiova şi mai departe spre Timişoara.

Tudose a spus că toate aceste proiecte sunt discutate deja cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi cu Banca Mondială, urmând să fie puse în practică încă de anul acesta. „Ne apucăm de treabă. Am vorbit şi la Bruxelles. Au fost colegii mei şi au vorbit. O să mergem şi noi să vorbim cu domnul preşedinte al Comisiei Europene, Jean Claude Junker, şi să ne apucăm să le implementăm. Dacă le pornim nu le mai opreşte nimeni”, a declarat premierul Mihai Tudose.

El a spus că valoarea investiţiilor în infrastructura rutieră ar urma să se ridice la suma de zece miliarde de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Mihai Tudose a anunţat „un drum expres sau o autostradă” de la Suceava spre Bucureşti.
 Vizualizări articol: 3346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Premierul Mihai Tudose a anunţat „un drum expres sau o autostradă” de la Suceava spre Bucureşti2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată bavareză Această salată tinde să se impună alături de obişnuita „salade de boeuf” la mesele festive, adusă, probabil, de românii care lucrează în Austria. Este simplu de făcut, pentru că este, în esenţă, ca o salată în... Citeşte